• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABDli yıldız nasıl müslüman oldu?
29 Mart 2010 Pazartesi 18:24

ABD'li yıldız nasıl müslüman oldu?

Amerikalı oyuncu Allison Woolford İslam dinini geçtiği süreci anlattı.

Geçen yıl İslam dinini kabul eden Amerikalı film oyuncusu Allison Woolford, Müslüman oluşunun ilginç hikâyesini anlattı.

Woolford hala bazı şeyleri aşamadığını, ancak İslam'ın huzur veren bir din olduğunu ifade etti.

KUVEYT'İ BATIYA TERCİH EDİYOR
Müslüman olduktan sonra Kuveyt'e yerleşen ve Arap sinema filmlerinde ve dizilerinde boy gösteren Woolford, Kuveyt'i batıya tercih ettiğini söyledi.

HERŞEY BİR MÜZİKLE BAŞLADI
Müslümanların çektiği dizilerde oynamak için Arap ülkelerine giden
Woolford, gazetecilere İslam'a girişini şöyle anlattı: “Bir kaza sonucu bir haftalığına hastanede yattım. Yanımda bir bayan hasta vardı ve acısını dindirmek için daha sonra benim de hoşuma giden ve yabancı olduğum farklı bir tarz müzik çalmaya başladı. Ben de bu çalan müziği sevdim; onunla her gün bu müziği dinlemeye devam ettim. Bu müzik çok farklıydı. Çünkü içimi okşuyordu ve gerçekten de dinlerken huzur buluyordum. O kadın hastaneden ayrılırken bu şarkıları söyleyen artistin ismini sorduğumda aldığım yanıt beni ifade edemeyeceğim derecede şaşırttı.”

ŞARKI DEĞİL KURAN TİLAVETİ
Woolford sözlerine şöyle devam etti: “Kadın sorumu gülerek cevapladı ve ‘Bu dinlediklerimiz şarkı değil, Kur'an tilavetiydi, yani onlar Allah'ın sözleriydi' dedi. Bu beni gerçekten çok şaşırttı; çünkü içinde insanın ruhuna işleyen bir şeyler vardı ve içimi harekete geçiriyordu. Böylelikle bu huzur dolu ilahi kitabın peşine düştüm. Kuveyt'e gelerek Müslümanlarla buluştum. Onların ne kadar güzel birer insan olduğunu görünce de Müslüman olmam gerektiğini anladım. Çünkü huzur buradaydı.”

AİLESİ TEPKİ VERMEDİ
Özel hayatına ilişkin yaptığı açıklamada ise, Müslüman olduktan sonra ailesinin bunu anlayışla karşıladığını dile getirerek “Müslüman olduktan sonra ailemden ciddi bir tepki almadım. Onlar da bunun kişinin özgürlüğü olduğunu ve kişinin istediği dini seçebileceğini söylediler” dedi.

BATIDA BASİT BİR KADIN OLARAK GÖRÜLÜYORDUM
Woolford, sanat hayatında da ciddi değişikliğe gittiğini ifade ederek şöyle dedi: “Batı'da beni basit bir kadın olarak gördüklerine inandım. Mesela oynadığım filmlerde cesur sahneler vardı. Ancak ben artık mültezim bir Müslüman olmuştum ve yeni inancımın verdiği ahlak benim bu tip sahnelerde oynamama izin vermiyordu. Ben de buna inanarak Amerika'dan Arap dünyasına gittim. Ortadoğu'da yayımlanan dizilerde oynamaya başladım. Bu benim için daha anlamlı oldu.”

Geçen yıl Müslüman olan Amerikalı film oyuncusu Allison Woolford Müslüman olmayan bir insanın psikolojisinin “hicap” karşısında neler hissettiğini anlattı.

KOCA BİR AİLEDE TEK MÜSLÜMAN
Kendisinin de hâlâ başörtüsü takamadığını kaydeden Woolford, “Hicap takmak bir yabancı için kolay bir karar” değil dedi. Bu konuda Müslümanların hoş bir tavır takınarak insanları zorlayıcı ve dışlayıcı olmamaları gerektiğini vurgulayan Woolford, anlatmak istediğini ifade etmenin güç olduğunu söyleyerek, “Eğer siz de koca bir ailede tek Müslüman birey olsaydınız ne demeye çalıştığımı çok daha iyi anlardınız” dedi.

İslam'a girmesinin ardından başörtüsü takamadığını söyleyen Woolford, “Bunun kolay bir seçim olmadığını ifade etmeliyim. Çünkü bir yabancı için başörtüsü takmak geçmiş bir alışkanlık olmadığı için zor görünüyor. Ancak ben İslam'ı daha iyi anlayabilmek için fetva ve ilmihal gibi dersler alıyorum” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA