• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABDli petrol şirketine Türkiyeden sert tepki
03 Ağustos 2020 Pazartesi 11:17

ABD'li petrol şirketine Türkiye'den sert tepki

Terör örgütü PKK/PYD'nin güdümündeki SDG ile petrol anlaşması imzalayan ABD'li bir petrol şirketi'ne Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi: "Hiçbir meşru saikle gerekçelendirilemeyecek olan bu tasarruf asla kabul edilemez."

Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre ABD'li bir petrol şirketi ana omurgasını terör örgütü PKK/PYD’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile petrol anlaşması imzaladı. Reuters'ta yer alan habere göre; Suriye Dışişleri Bakanlığı anlaşmayı ‘yasa dışı' olarak niteledi. SDG'den konu hakkında bir açıklama yapılmazken, ABD yetkilileri de Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması hakkında yorum yapmadı.

TÜRKİYE: ASLA KABUL EDİLEMEZ

Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamayla anlaşmayı sert bir dille eleştirdi. Bakanlık’tan gelen açıklamada şöyle denildi:  

PKK/YPG terör örgütü güdümündeki “Suriye Demokratik Güçleri”nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki topraklarda petrol çıkarma, işleme ve ticaretini yapmak üzere ABD’de yerleşik “Delta Crescent Energy LLC” adlı şirketle bir sözleşme imzaladığı basında bildirilmiştir.

PKK/YPG terör örgütü, bu adımla Suriye halkının doğal kaynaklarına el koyarak bölücü gündemini ilerletme emelini açıkça gözler önüne sermiştir. Suriye’nin doğal kaynakları Suriye halkına aittir.

ABD'nin uluslararası hukuku hiçe sayan, Suriye'nin toprak bütünlüğüne, birliğine ve egemenliğine kasteden ve terörizmin finansmanı kapsamına giren bu adıma destek vermesini esefle karşılıyoruz. Hiçbir meşru saikle gerekçelendirilemeyecek olan bu tasarruf asla kabul edilemez.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA