• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABDli öğrencilerden AK Parti ilgisi
28 Mart 2011 Pazartesi 15:14

ABDli öğrencilerden AK Parti ilgisi

Konya, İstanbul, Ankara ve Gaziantepi içeren bir gezi programı için Türkiyeye gelen 12 kişilik ABDli öğrenci grubu, AK Parti Konya İl Başkanlığını da ziyaret etti.

Türkiye gezisi kapsamında Konya’ya gelen 12 kişilik ABD’li öğrenciler, AK Parti Konya İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Yabancı konukları AK Parti Konya İl Başkan Yardımcıları Ertuğrul Uslu ve Yusuf Uçar ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sami Özgüney ağırladı.

 

Öğrencilerin ziyaretinden dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen İl Başkan Yardımcısı Ertuğrul Uslu, ABD’li öğrencilere AK Parti ve Konya İl Teşkilatı’nın çalışmaları ile Konya hakkında bilgi verdi. Hz. Mevlana’nın Konya’dan barış ve kardeşlik mesajlarının tüm dünyaya yayıldığını aktaran Ertuğrul Uslu, AK Parti Konya İl Teşkilatı olarak genel anlamda aynı anlayışla çalıştıklarını söyledi.

 

Uslu; “Ortadoğu’daki çabamız barış ve huzur için”

 

AK Parti’nin 8 yılda çok şey başardığını, bunun sonucunda Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada büyük bir itibar kazandığını dile getiren Uslu; “Türkiye, içerde ve dışarıdaki politikası ile önemli başarılar kazandı. Bu, bölgenin ve tüm dünyanın Türkiye’ye olan bakış açısını değiştirdi. Türkiye artık bölge ülkeleri için model durumuna geldi. Ortadoğu’daki olayları yakından takip ediyoruz. Bu yöndeki çabalarımız artarak sürüyor. Amacımız, ülke olarak barışa ve huzura bir katkıda bulunmak” dedi.

 

Uslu; “12 Haziran bizler için çok önemli”

 

Yoğun çalışmaları arasında kendilerine de zaman ayırdıkları için il teşkilatına teşekkür eden öğrenciler Türkiye ile ilgili merak ettikleri konularda birçok soru da sordular. Soru ve yorumlardan ABD’li öğrencilerin Türkiye’yi yakından takip ettiklerini söyleyen AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Ertuğrul Uslu, bir öğrencinin “AK Parti ve Türkiye için 12 Haziran’daki seçimler ne ifade ediyor?” sorusuna şu yanıtı verdi; “Her seçim gibi 12 Haziran’ı da önemsiyoruz. Ancak 12 Haziran’a yüklediğimiz daha önemli bir anlam var. Türkiye’nin yepyeni bir anayasaya ihtiyacı var. Bu anlamda yeni bir anayasa için yeterli sayıda milletvekili çıkarmamız gerekiyor ki Türkiye, yeni anayasası ile geleceğine daha güvenle bakabilsin” ifadelerini kullandı. Ziyaretin sonunda İl Başkan Yardımcısı Uslu, öğrencilere ney ve kahve fincan takımı hediye etti.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA