• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Abdil Erdal: “Birlikte hareket edeceğiz”
17 Temmuz 2019 Çarşamba 18:33

Abdil Erdal: “Birlikte hareket edeceğiz”

Geçen ay yapılan seçimler sonrası koalisyon görüşmeleri neticesinde Konya SMMMO’nun yeni Başkanı olan Abdil Erdal, “Yeni bir vizyon ve misyonla hizmet etmeye çalışacağız. Yönetimimizde heyecan var. Birlikte hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda (KSMMMO) 15-16 Haziran 2019'da yapılan Olağan Seçimli Genel Kurulu sonucunda Abdil Erdal, koalisyon görüşmelerinin neticesinde Başkan olmuştu. Celal Emiroğlu'nun Başkan Yardımcılığını üstlendiği yeni yönetim kurulunda, Abdülkadir Çetin sekreter, İbrahim Paparacı sayman, Seyit Faruk Özselek, Hasan Bademli ve Ali Fahri Aras yönetim kurulu üyeleri olarak görev almıştı. Yeni yönetim kurulu ve heyecanlı birliktelikle çalışmalarına başladıklarını kaydeden Başkan Abdil Erdal, ‘Öncelikle meslektaşlarımızın temel sorunlarına çözüm üretebilmek için gayret göstereceğiz’ dedi.

bdil-2.jpg

“DAHA İYİ HİZMET İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Koalisyon görüşmeleri sonrası başkan olan Abdil Erdal, “Meslektaşlarımız bizlere farklı gruplardan da olsa birleşin ve beraber hizmet edin dedi. Bizler de bir koalisyon kurarak ekip olduk. Görev dağılımımızı yaptık ve farklı gruplardan arkadaşlarımızla yönetim kurulumumuzu oluşturduk. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek adına çalışacağız. Seçim dönemimizde projelerimiz vardı. İlk önce onları hayata geçirmek için uğraşacağız. 15-20 gün kabul ve tebrikle geçiyor daha sonra hizmetlerimiz yoğun bir şekilde başlayacak. Mali müşavirlerimizin mücbir sebep, yeşil pasaport ve arabuluculuk problemleri, plan bütçe komisyonunda şuanda görüşülmektedir. Üst birliğimizden temsilciler de plan bütçe komisyonunda yer almaktadır. Görüşmeler neticelendiğinde bilgisini paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

“MESLEKTAŞLARIMIZLA ÇALIŞTAY DÜZENLEYECEĞİZ”

Meslekte yaşanan tahsilat ve haksız rekabet gibi temel sorunlara çözüm üretebilmek için birlik içinde çalışacaklarını belirten Erdal, “Mali müşavirlik yasasının değişmesi gereken kısımları var. Bazı maddelere antidemokratik diyebiliriz. Mali müşavirlik, yeminli mali müşavirlik ayrı meslek ama üst birlikte beraberiz. Bu ayrım yapılmadan meslek konusu ele alınarak yasada değişiklik yapılabilir. Meslek mensuplarımızın fazla olduğu illerde delegasyon yapısı fazladır. Bu konuda da düzenlemeye gidilebilir. Mesleğimizdeki asıl sıkıntımız tahsilat ve haksız rekabettir. Bu konuda da bir çalışmayı nasıl yaparız konusunda kendi aramızda bir çalıştay düzenlemeyi planlıyoruz. İlk önce meslektaşlarımızla birlik olmalıyız. Zorunlu eğitimlerde meslektaşlarımızın mesleğini icra ederken karşılaştıkları sorunları, sorumlulukları konuşmalıyız. Örneğin mali yönden 5 yıl geriye dönük sorunlarımız var. Bunları hatırlatacağız” şeklinde konuştu.

bdil-icc.jpg

ORTAK PROJELERE ÖNCELİK VERİLECEK

Yönetim kurulunda yer alan adayların tüm projelerini konuşacaklarını ve öncelik olarak ortak projelere yöneleceklerini kaydeden Abdil Erdal, “Seçimden önce adaylık çalışmalarımızda belli projelerimiz vardı. Fakat yönetime tek başımıza gelmediğimiz ve koalisyon kurduğumuz için ekibimizdeki arkadaşlarımızın da projelerini dinlememiz gerekir. Onlarla harmanlayarak önceliğimizi ortak projelere vereceğiz. Ardından grup olarak söz verdiğimiz sosyal projeleri değerlendireceğiz. Bizler yeni yasa yapacak kişiler değiliz. Ancak yeni bir vizyon ve yeni bir misyonla hizmet etmeye çalışacağız. Yönetimimizde heyecan var. Farklı gruplarla birleşerek daha iyi nasıl hizmet ederiz onu konuşup meslektaşlarımıza layık çalışmalar yapmaya gayret göstereceğiz” dedi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU/ YENİ HABER GAZETESİ

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA