• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABDden Erdoğan’a mektup: Sorumluları bulun
19 Mayıs 2017 Cuma 13:39

ABD'den Erdoğan’a mektup: Sorumluları bulun

Erdoğan’ın, Trump ile görüşmek için gittiği başkent Washington’da, Türk Büyükelçiliği önünde, Erdoğan’ın korumalarının da katıldığı kavga olayına ilişkin tepkiler durulmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Donald Trump ile görüşmek için gittiği başkent Washington’da, Türk Büyükelçiliği önünde, Türk vatandaşlarına saldıran PKK'lı teröristlere müdahale edilmesine ABD'den tepkiler gelmeye devam ediyor.

ERDOĞAN'A MEKTUP

Amerikan medyası, Türkler'in terör örgütü PKK yanlısı grupla tutuştuğu kavgaya geniş yer verirken, Demokrat Partili Senatör Dianne Feinstein ve Cumhuriyetçi Partili John McCain, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ortak bir mektup göndererek, barışçıl protestoculara şiddetle saldıran görevlilerin sorumlu tutulmaları yönünde çağrıda bulundu.

Senatörler, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’ın konutu önünde yaşanan olayların ABD yasaları ve düşünce özgürlüğü kapsamında kabul edilemez olduğunu belirtti.

California’dan Demokrat Parti Milletvekili Ed Royce da, ADB Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Adalet Bakanı Jeff Sessions’a yolladığı mektupla, Erdoğan’ın korumaları hakkında yasal işlem başlatılmasını istedi. Royce mektubunda korumaların barışçıl gösteri yapan kişilere saldırdıklarını, yere yıkılanlarını kafalarına tekme attıklarını, haklarında yasal işlem yapılması gerektiğini belirtti.

SORUŞTURMA BAŞLATILACAK

Washington polis yetkilileri de 9 kişinin yaralandığı, 2 kişinin de gözaltına alındığı olayların görüntü ve fotoğraflarının incelendiğini, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Gizli Servis ile işbirliğinde çalıştıklarını, kimliği belirlenen kişiler hakkında soruşturma başlatılacağını açıkladı.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA