• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABDden El-Bab çarkı! Geri adım attılar
11 Ocak 2017 Çarşamba 11:03

ABD'den El-Bab çarkı! Geri adım attılar

Fırat Kalkanı Operasyonu’na destek vermeyen Amerika, Ankara’nın tepkisi üzerine istihbarat keşfi yapmaya başladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terör örgütü DEAŞ’ın kontrolündeki El-Bab’a yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu bütün hızıyla sürerken, Ankara, geçtiğimiz günlerde, ABD’nin operasyona destek vermediğini açıkladı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilileri de bunu doğrularcasına, El-Bab üzerinde uçtuklarını ancak operasyona katılmayıp sadece “güç gösterisi” sergilediklerini belirten bir açıklama yaptı. İşte bunun üzerine Ankara’dan, ABD’ye yönelik tepkiler arttı. Türkiye’nin Rusya ile yakınlaşmasını da göz önüne alan ABD’li yetkililer, Fırat Kalkanı Operasyonu’na nasıl destek verebilecekleri konusunda Türk yetkililer ile temas hâlinde olduklarını belirten açıklamada bulundu.

EKİPMAN DESTEĞİ VERİLECEK

ABD’nin etkin gazetelerinden Washington Post, dün yayınladığı bir haberde, Türk ve Amerikan yetkilileri arasında El-Bab’a yönelik görüşmelerin neticelendiğini yazdı. Gazete, Amerika’nın El-Bab Operasyonu’nda Türkiye’ye destek verme kararı aldığını hatta bunun ilk adımı olarak Türk yetkililere ulaştırılmak üzere bölgede keşif uçuşlarına başladığını öne sürdü. ABD’nin hem uçaklar hem de drone’lar ile düzenli olarak istihbarat keşfinde bulunduğu öğrenildi. Pentagon’un desteğinin sadece bununla kalmayacağını kaydeden gazete, “Amerikan uçakları önümüzdeki günlerde El-Bab’da DEAŞ hedeflerine saldırılar düzenleyecek. Ekipman desteği de sağlayacak” diye yazdı.

Gazete, Beyaz Saray ile Pentagon yetkililerine dayandırdığı haberinde, Amerika’nın özel operasyon biriminin de sahada olacağını; Türk yetkililere danışmanlık yardımında bulunacağını kaydetti. Bu arada, ABD’li yetkililerin El-Bab desteği karşılığında Türkiye’ye PYD’nin kontrolündeki Menbiç’e ilerlememelerini istediği ancak bu konuda Ankara’dan “Hayır” cevabı alındığı da gazetenin haberinde yer aldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA