• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABDdeki robot yarışmasında Türkiyenin gururu oldular
20 Haziran 2016 Pazartesi 18:21

ABD'deki robot yarışmasında Türkiye'nin gururu oldular

Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencileri 39 ülkeden bin kişinin yarıştığı Dünya Robot Olimpiyatları Oyunlarında, biri engellilere yönelik iki ayrı proje ile iki dünya birinciliği kazandı.

Işıklar Askeri Hava Lisesi Robot ve Programlama Takımı öğrencileri, ABD'de 39 ülkeden binin üzerinde kişinin yarıştığı Dünya Robot Olimpiyatları Oyunlarında (ROBOGAMES), "Engelsiz Yaşam Projesi" ve geliştirdikleri robot ile iki dünya birinciliği elde etti.

California eyaletinde düzenlenen ve Japonya, Güney Kore, ABD, Kanada, Hong Kong, Çin, Almanya, Fransa, Rusya, Hindistan'ın da aralarında bulunduğu 39 ülkeden binin üzerinde yarışmacının ter döktüğü ROBOGAMES'e katılan Işıklar Askeri Hava Lisesi Robot ve Programlama takımı, iki kategoride rakiplerini geride bıraktı.

Dünyanın en geniş katılımlı ve en büyük robot yarışması olma özelliği ile Guinnes Rekorlar Kitabı'na giren ROBOGAMES'te askeri öğrenciler, Hava Öğretmen Üsteğmen Hüsnü Turhan danışmanlığında "Best Of Show" ve "Balancer Race" kategorilerinde hünerlerini sergiledi.

NASA, INTEL gibi kurumlardan temsilciler ile farklı üniversitelerden akademisyenlerin oluşturduğu jüri tarafından üç gün boyunca yenilik, fayda, uygulanabilirlik, özgünlük kriterleri açısından değerlendirilen "Engelsiz Yaşam" (Beyin Dalgaları ve Baş Hareketleriyle Kontrol Edilebilen Akıllı Sistemler) projesi, "Best Of Show" kategorisinde altın madalyaya layık görüldü.

"Okulumuzu ve ülkemizi en iyi derecede temsil ettik"

ROBOGAMES'e "Robot ve Programlama Takımı" adına katılan 11. sınıf öğrencisi İrfan Akarsu, yaptığı açıklamada, Engelsiz Yaşam projesi ile bu sene içinde Türkiye genelinde 4 farklı yarışmaya katıldıklarını aktararak şunları söyledi:

"Bu yarışmaların hepsinde birincilik elde ettik. Ülkemizi yurt dışında temsil etmek için uluslararası yarışmalara katıldık. Amerika'da düzenlenen ve en çok uluslararası katılımcının olduğu ROBOGAMES yarışmasına katıldık. Bu yarışmaya giden ilk Türk katılımcıyız. Engelsiz Yaşam Projesi ve yaptığımız bir denge robotuyla katıldığımız iki kategoride birincilik elde ettik. Bunlar Türkiye adına ilk kez kazanılan dereceler. Okulumuzu ve ülkemizi en iyi derecede temsil ettik."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA