• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABDde şiddetli fırtına ve hortum: 1 ölü
17 Haziran 2014 Salı 09:02

ABD'de şiddetli fırtına ve hortum: 1 ölü

ABD'nin Nebraska eyaletinde etkili olan şiddetli fırtına ve hortumlar nedeniyle 1 kişi öldü, 16 kişi ağır yaralandı.

Nebraska'nın kuzeydoğusunda etkili olan şiddetli fırtına ve hortum 17 kişinin yaralanmasına neden oldu. Norfolk'taki tıp merkezine kaldırılan yaralılardan bir kişi, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Tedavi altına alınan 16 kişinin durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Kasırga Nebraska dışında, Iowa'nın kuzeyinde ve Minnesota'nın güneyinde de etkili oldu. Fırtına Tahmin Merkezi bu bölgeleri, tüm gün boyunca, 'ihtimal dahilindeki şiddetli hortumlar' ile 'şiddetli fırtınaların, orta derecede tehlikesi altındaki alanlar' olarak ilan etti.

Nebraska Acil Durum Yönetim Ajansı, acil yardım ekiplerinin, Pilger bölgesinde ve Wisner ile Stanton'a yakın yerleşim yerlerinde enkaz altında kalanları arama çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi.

Stanton County Komisyonu Üyesi Jerry Weatherholt ise meteorolojiyle ilgili yayın yapan televizyon kanalı 'The Weather Channel'a yaptığı açıklamada, 'kasabanın yarısından fazlasının yok olduğunu' kaydetti. Tahıl ambarlarının da 'yok olduğunu' dile getiren Weatherholt, 'şehrin hemen hemen her evin zarar görmüş gibi bir görüntüsü'nün bulunduğunu ifade etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA