• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABD’de polis her hafta iki siyahi öldürüyor
27 Kasım 2014 Perşembe 12:52

ABD’de polis her hafta iki siyahi öldürüyor

FBI'ın rakamlarına göre, her hafta iki siyahi Amerikalı, beyaz polisler tarafından "haklı görülebilecek gerekçelerle" öldürülüyor.

ABD’de polisin orantısız güç ve gereksiz silah kullanımına, özellikle siyahi toplumun tepkisi giderek büyüyor.
Ferguson’da silahsız siyahi genci öldüren polis Darren Wilson’ın kanunlara uygun davrandığı belirtilerek yargılanmasına gerek görülmemesi, ABD’de polisin orantısız güç kullanımı ve ırk temelli ayrımcılık yapıldığı tartışmalarını tekrar alevlendirdi. Protestolar 170'kente yayılmış durumda.
ABD’de polislerin görev sırasında çeşitli nedenlerle silah kullandığı ve sonunda ölüme sebebiyet veren olaylara ilişkin sağlıklı bir istatistik tutulmuyor. FBI, ilgili birimlerden polisin “haklı görülebilecek sebeplerle” zanlıları vurarak öldürdüğü olaylara ilişkin istatistikleri topluyor ancak bilgileri iletmek zorunlu değil ve bazı kentler hiç bildirimde bulunmuyor.
“Haklı görülemeyecek gerekçelerle” öldürmelerin istatistikleri ise hiç tutulmuyor.
FBI’ın rakamlarına göre, polisler yılda ortalama 400 kişiyi haklı görülebilecek gerekçelerle öldürüyor. Geçen yıl ise bu rakamın 463′e yükseldiği kaydediliyor.
Öldürülenlerin yaklaşık dörtte biri, ABD nüfusunun yüzde 14′lük kısmını oluşturan siyahi Amerikalılar. Aynı verilere göre, her hafta ortalama iki siyahi Amerikalı, beyaz polisler tarafından “haklı görülebilecek gerekçelerle” öldürülüyor.
Kaynak : AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA