• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABDde Konya tanıtımı
05 Mayıs 2010 Çarşamba 11:23

ABD'de Konya tanıtımı

Pasifika Enstitüsü tarafından, Los Angeles'ın güneyindeki Orange County Güney Park'ta, 52 dönümlük arazi üzerinde bu yıl ikincisi düzenlenen festival yarın başlıyor.

ABD'nin California eyaletinde yapılacak Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali'nde, ziyaretçileri Topkapı Sarayı, Kız Kulesi, Mevlana Müzesi, Aspendos Antik Tiyatrosu, Mardin taş evi ile Akdamar Kilisesi'nin üç boyutlu dev maketleri karşılayacak, Anadolu'nun 99 yemek çeşidi ile İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin 5 şehri ABD'ye "taşınacak".

  

Pasifika Enstitüsü tarafından, Los Angeles'ın güneyindeki Orange County Güney Park'ta, 52 dönümlük arazi üzerinde bu yıl ikincisi düzenlenen festival yarın başlıyor.  

4 gün boyunca Amerikalılar ve ABD'de yaşayan Türklerin, Anadolu kültürleriyle buluşup, Anadolu'nun eşsiz yemek kültürünü tadacağı festivalde, konuklara, İstanbul, Konya, Antalya, Mardin ve Van şehirleri tanıtılacak.
    

Dolmabahçe Kapısı'yla konuklarını karşılayacak olan İstanbul standında üç boyutlu Kız Kulesi, boğazda gezintiye çıkılmış izlenimi yaratacak. Bunun yanında, Topkapı Sarayı'nın maketinin yer alacağı stantta, zaman zaman Mehter takımı sahne alacak. Çini, ebru, hat gibi konulardaki bazı el sanatları ustalarının hünerlerini sergileyeceği stantta, ziyaretçiler 3. Ahmet Çeşmesi'nin kopyasından ayran, şerbet ve su içebilecek.

 

Mevlana Müzesi'nin üç boyutlu maketiyle sembolize edildiği Konya standında Semazen Grubu sema edecek, Türk tasavvuf musikisi icra edilecek, tespih, çini ve keçeci ustaları, el emeği göz nuru eserlerini gösterecek.

 

-99 ÇEŞİT TÜRK YEMEĞİ BİR ARADA-

 

Festivalde, şehir stantlarının yanı sıra, Anadolu'nun medeniyetlerin beşiği olduğu 11 kapı ile vurgulanacak. Selçuklu, Roma, Bizans, Hitit, Lidya gibi 11 medeniyeti temsil edecek kapılar, festival boyunca sergilenecek.
    

Festivalin en önemli etkinliklerinden biri de Türk yemekleri olacak. "99 Farklı Türk Yemeği" sloganıyla yola çıkılacak festivalde, 45-50 arasındaki stantta Türkiye'deki hemen her türlü yemek çeşidi ve tatlılar sunulacak. Ziyaretçiler, İstanbul'daki Kapalıçarşı mimarisinde yapılmış 100'ün üzerindeki stanttan alışveriş yapabilecek.
    

Festival boyunca akşamları da farklı etkinlikler düzenlenecek. İlk gün, dram ve komediyi bir araya getiren, yapımcılığını Yusuf Kulaksız, yönetmenliğini Hüdaverdi Yavuz'un yaptığı "Eşrefpaşalılar" filmi gösterilecek, ikinci gün Mehter konseri, üçüncü gün sema gösterimi, son gün de ABD'de yaşayan müzisyen Ömer Faruk Tekbilek'in konseri olacak.
    

Ayrıca, festivalde Türk ve Ermeni sanatçılar, Yunanlı sirtaki ekibi de sahne alacak, Kafkas oyunları sergilenecek. Festival 9 Mayısa kadar sürecek. Geçen yıl yaklaşık 30 dönüm üzerine kurulan festivali, 13 bini Türk olmak üzere yaklaşık 30 bin kişi ziyaret etmişti.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA