• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABDde FETÖ okuluna ret
20 Mayıs 2017 Cumartesi 12:06

ABD'de FETÖ okuluna ret

ABD'nin Louisiana eyaletindeki FETÖ bağlantılı Kenilworth Bilim ve Teknoloji Okulunun yeni okul başvurusu, Doğu Baton Rouge Parish Okul Kurulu tarafından reddedildi.

ABD'nin Louisiana eyaletinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı Kenilworth Bilim ve Teknoloji Okulunun yeni okul başvurusunun, Doğu Baton Rouge Parish Okul Kurulu tarafından reddedildiği bildirildi.

Yerel medyada çıkan haberlere göre FETÖ'nün okullarından birine, dün eyaletin başkenti Baton Rouge'da bulunan okul kurulu tarafından red kararı çıktı.

Kenilworth Bilim ve Teknoloji Okulunun, ortaokul kısmına lise ekleyerek genişletme için yaptığı başvuru, Doğu Baton Rouge Parish Okul Kurulu tarafından kamuya açık bir toplantıda oybirliğiyle reddedildi.

FBI soruşturması geçirmişti

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), FETÖ’ye ait bahse konu okula 11 Aralık 2013'te baskın düzenleyerek tüm belgelerine el koymuş, ticari ilişkilerine dair soruşturma başlatmış, ancak ABD Adalet Bakanlığına bağlı Louisiana Middle District Federal Savcılığı soruşturmayı 31 Aralık 2015 'te kapatmıştı.

FETÖ’ye ait “Pelikan Eğitim Vakfı” tarafından işletilen ve 2009 yılından bu yana faaliyette olan okulun, ABD Gelir İdaresinin 2015 yılı verilerine göre federal ve eyalet bütçesinden yılda 6 milyon dolar aldığı belirtildi.

25 bin dolar rüşvet iddiası

FETÖ’ye ait Louisiana’daki bir diğer okul olan Abramson Bilim ve Teknoloji Okulu ise 2007 yılında faaliyete geçmiş, rüşvet iddiaları, usulsüzlükler, küçük çocuklara yönelik uygunsuz şartlar ve uygulamalar nedeniyle Louisiana Eyaleti Okul Kurulu tarafından 2011 yılında FETÖ’ye ait vakıftan devralınarak kapatılmıştı.

FETÖ’nün Abramson okulunun kapatılmaması için, Teksas merkezli Atlas İnşaat ve Ticaret Şirketi kanalıyla Louisiana Eyaleti Okul Kurulunda bulunan bir resmi görevliye 25 bin dolar rüşvet teklif ettiği iddiası, Amerikan yerel ve ulusal basınında geniş şekilde yer almıştı.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA