• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABDde 2 silahlı saldırgan öldürüldü
03 Aralık 2015 Perşembe 07:41

ABD'de 2 silahlı saldırgan öldürüldü

ABD'nin California eyaletinde 14 kişinin yaşamını yitirdiği olayın ardından kaçarken polisle çatışmaya giren 2 saldırgan öldürüldü.

ABD'nin California eyaletinde  meydana gelen ve 14 kişinin yaşamını yitirdiği olayın ardından kaçan zanlıların polisle çatışmaya girdiği ve biri kadın 2 saldırganın öldürüldüğü, bir polisin ise yaralandığı bildirildi.

San Bernardino polisinden yapılan açıklamada, zanlıların kaçtığı bildirilen siyah aracı polislerin tespit ettiği, ardından çıkan silahlı çatışmada araçta bulunan bir kadın ve bir erkeğin öldürüldüğü kaydedildi.

Çatışma sırasında bir polisin yaralandığı, olay yerinden kaçmaya çalışan bir kişinin de gözaltına alındığı ifade edildi. Polis, gözaltına alınan kişinin olayla ilişkisi olup olmadığının henüz tespit edilmediğini açıkladı.

İki saldırganın öldürüldüğü siyah cipte uzun namlulu silahlar bulunduğunu, zanlıların siyah giyimli ve çelik yelekli olduğunu belirten polis yetkilileri, saldırının nedenine ilişkin ise henüz açıklama yapmadı. FBI yetkilileri, saldırının terör eylemi olup olmadığını halen incelediklerini bildirdi.

Saldırı nedeniyle 14 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade eden polis, hastanelerde ise 18 yaralı olduğunu duyurdu.

Saldırının meydana geldiği engellilere hizmet verilen binada incelemelerin halen sürdüğü, patlayıcı olduğu değerlendirilen bir paketi de bomba imha ekiplerinin etkisiz hale getirmeye çalıştığı kaydedildi.

Los Angeles yakınlarında engellilere hizmet veren Inland Regional Center binasına giren üç saldırganın uzun namlulu silahlarla açtığı ateşin ardından 14 kişi hayatını kaybetmişti.

Obama'dan çağrı

ABD Başkanı Barack Obama, ülkede kitlesel saldırılara yol açan türdeki silahlanmaya karşı önlemler alınması amacıyla siyasi partilerin temsilcilerine çağrı yaptı. 

Obama, Beyaz Saray’da CBS News televizyonuna açıklamada bulundu.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Obama, ülkede ateşli silahlarla gerçekleştirilen kitlesel saldırıların dünyanın hiçbir yeriyle benzerlik göstermediğini dile getirdi.

 "Saldırganların gerekçesini henüz bilmiyoruz ancak Amerikalıları daha güvenli kılmak için atabileceğimiz adımlar olduğunun farkındayız" diyen Obama, devletin tüm kademelerindeki her iki partinin temsilcilerinin, toplu ölümlere sebep olan silahlanmaya karşı adımlar atması için bir araya gelmesi gerektiğini kaydetti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA