• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABD vatandaşına kötü haber!
02 Mayıs 2013 Perşembe 10:17

ABD vatandaşına kötü haber!

Kuzey Kore Yüksek Mahkemesi, hükümeti devirmeye çalışmakla yargılanan bir Amerikan vatandaşının 15 yıl "ağır iş" cezasına çarptırılmasına karar verdi.
Pyongyang Resmi Haber Ajansı'nın haberine göre, Kuzey Kore Yüksek Mahkemesi, hükümeti devirmekle yargıladığı ABD vatandaşı Kenneth Bae'i 15 yıl ağır iş cezasına çarptırdı.
Kuzey Kore'de "ağır iş" cezası, hüküm giyen kişinin cezasını ağır ve zorlu koşulların bulunduğu kamplarda çalıştırılması anlamına geliyor.
Kore asıllı bir tur operatörü Bae, geçen yıl kasımda Çin ve Rusya sınırındaki özel ekonomik bölge Rason'da tutuklanmıştı.
Kuzey Kore ceza kanununda, cinayet, adam kaçırma ve ülke vatandaşlarını yaralama dahil terörist eylemler için idam ya da ömür boyu hapis cezası veriliyor.
Bae, Kuzey Kore'de 2009'dan bu yana gözaltına alınan altıncı Amerikan vatandaşı oldu. Gözaltına alınan diğer Amerikalılar, üst düzey diplomatik girişimlerin ardından serbest bırakılmış ya da sınır dışı edilmişlerdi.
Güney Kore'den yardım
Bu arada, Güney Kore, Kuzey Kore ile ortak sanayi bölgesi Kaesong'da çalışmalarını durdurmak zorunda kalan kendi ülke vatandaşlarına ait fabrikalara 273 milyon dolar acil borç yardımı yapacak.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA