• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABD Sibirya Ekspresinin etkisi altında
22 Şubat 2015 Pazar 08:33

ABD "Sibirya Ekspresi"nin etkisi altında

Günlerdir "Sibirya Ekpresi" adı verilen soğuk hava sisteminin etkisi altında kalan ABD’de, başkent Washington’da da kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor.

Son yılların en soğuk kışının yaşandığı ülkede, Rusya üzerinden gelen "Sibirya Ekspresi" adlı soğuk hava sistemi, başkent Washington’da da etkisini gösteriyor. Önceki gün yağan karların, hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle erimediği başkent Washington ile Virginia ve Maryland gibi civar eyaletlerde, öğle saatlerinde de yeni bir kar fırtınası etkili olmaya başladı.

Ancak soğuk hava ve kar yağışına rağmen Beyaz Saray, yine turistlerin fotoğraf çekmek için uğradıkları mekan oldu.

Yetkililer tarafından gerekmediği müddetçe vatandaşların araçlarıyla yola çıkmaması uyarısı yapılırken, ulaşım birimlerinin otoban ve ara yollarda tuzlama çalışmaları devam ediyor.

Olumsuz hava koşulları uçuşları da etkiliyor. Yaklaşık bin uçuşun iptal edildiği, bin 700’ünün de rötar yaptığı ülkede, başkent Washington bölgesinde bulunan Ronald Reagan Ulusal Havalimanı, Dulles Uluslararası Havalimanı ve Baltimore Uluslararası Havalimanı’nda yüzlerce uçak seferi iptal edildi. 

Meteroloji verilerine göre hava sıcaklığının eksi 10’u bulduğu bölgede, kar kalınlığının ise şimdiden 12 santime ulaştı.

Soğuk hava sisteminin, yeni düşük hava sıcaklığı rekorlarının kırılmasına neden olması bekleniyor.

Kar yağışının bölgede etkili olması bekleniyor.

ABD'nin ortabatısından ülkeye giren ve güneye indikten sonra Kuzeydoğu eyaletlerine yönelecek Sibirya Ekspresi, yaklaşık 8 bin kilometrelik rotası dahilinde Kanada'yı da etkileyecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA