• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABD İslamiyetin yayılmasından korkuyor mu?
22 Nisan 2010 Perşembe 10:20

ABD İslamiyet'in yayılmasından korkuyor mu?

Aydınlar Ocağında konuşan yazar Küçükköylü, Amerikada ve Avrupada olduğu gibi dünyada da İslâmiyet çığ gibi büyüyerek yayılmaktadır dedi.
Aydınlar Ocağı’nda konuşan yazar Küçükköylü,  “Amerika’da ve Avrupa’da olduğu gibi dünyada da İslâmiyet çığ gibi büyüyerek yayılmaktadır” dedi. 
 
Konya Aydınlar Ocağı’nda Amerika’daki Zenci Müslüman Hareketi’ni anlatan araştırmacı-yazar İrfan Küçükköylü, Amerika’da ve dünyada İslâmiyet’in 1981’den sonra hızlı bir şekilde yayıldığını söyledi.
 
Sille Kültür Evi’nde gerçekleştirilen Salı Sohbeti’nde, 1980 yılında yazdığı “Zamanımızda İslâm’ın Yayılışı” adlı kitabından yola çıkarak daha çok Amerika’daki Müslüman hareketleri hakkında bilgi veren yazar İrfan Küçükköylü, kitlevî yayılmaları Amerika, Afrika, Avrupa ve Asya kıtaları ekseninde 4 ana başlık altında ele alarak inceledi.
 
Daha çok ABD’de İslâm’ın yayılışı ile ilgili bilgi veren yazar Küçükköylü, Amerika’da 1920’lerde Müslümanlık hareketini başlatanın Muhammed Fard (Ferd) adında bir Pakistanlı olduğunu ve Müslüman Ferid’in, FBI kayıtlarında üç kez hapse girdiği yazılı olduğunu fakat bu sayının 10 olduğunu belirterek kullandığı armasının da soldan sağa doğru bakan ay ve yıldız şeklinde olduğunu kaydetti. Amerika’daki zenci Müslümanlarının şafi mezhebi üzerine olduğunu ve  merkezlerinin de Harlem olduğunu belirten Küçükköylü, liderlerini de sırasıyla W. Fard Muhammed, Eliyah Muhammed, Ekber Muhammed, Malcom X (El Şahbaz), Louis Farrakhan olarak saydı.
 
Amerika’da Müslümanların  çeşitli sivil toplum kuruluşları kurarak teşkilatlandıklarını  ve Müslüman Kızları Yetiştirme Kursları düzenleyerek İslâm’ın ilmihal bilgilerinin bu kurslarda verildiğini kaydeden Küçükköylü, “ABD’de İslâmiyet’in yayılmasında konferans salonlarının önemi büyüktür. ABD’deki İslâm hareketlerinin liderlerin hepsi iyi bir hatip olarak kitleleri oldukça etkilemişlerdir. Elijah Muhammed, çocuklarını Amerikan okullarına göndermediği için 5 yıl hapis cezası almıştır. Müslüman zenciler Detroid, Şikago ve Harlem gibi şehirlerde İslâm’ın Nimetleri Teşkilatı (güvenlik), Müslüman Çarşıları, Lokanta ve Kasap Dükkânları, gazete, dergi, radyo ve televizyon kurmuşlardır” dedi. Amerika’da 1960’lı yıllarda sayıları 300 bin olan Müslümanların 1975’de 1,5 milyona çıktığını ve 1992 rakamlarına göre 5 milyon 220 bin Müslüman’ın yaşadığını belirten yazar Küçükköylü, “Günümüzde ABD’de yaşayan Müslümanların sayısı 8 milyon olarak tahmin ediliyor. Türklerin sayısı ise 120 bin. Amerika’da ve Avrupa’da olduğu gibi dünyada da İslâmiyet çığ gibi büyüyerek yayılmaktadır. Bu arada önemli bir gerçeği de burada söylemekte yarar var. Amerika’da yaşayan Müslümanlar dünyaya yanlış tanıtılıyor. Bu da kendi haber ajanslarını kuramamaktan ileri geliyor. Meselâ Türkiye, Suriye hakkındaki bilgileri İngiltere üzerinden BBC kanalıyla öğreniyor. Amerika’daki Müslümanlar hakkında doğru bilgiyi maalesef günümüzde de hâlâ öğrenme şansımız yok” diye konuştu.
 
Yazar İrfan Küçükköylü, soru-cevap bölümünde kendisine sorulan Eliyah Muhammed’in “peygamber” olduğu iddiasıyla ilgili olarak, “Eliyah Muhammed Hanefi olup, ehlisünnet çizgisindedir. O söylendiği ve bilindiği gibi bir resul değil, mürşiddir” diye konuştu. 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA