• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABD ile PYD konusunda mutabakat
12 Ağustos 2015 Çarşamba 22:56

ABD ile PYD konusunda mutabakat

Diplomatik kaynaklar, Suriye'nin kuzeyinde DAEŞ'ten arındırılacak bölgeye PYD'nin girmemesi konusunda ABD ile mutabık olunduğunu bildirdi.

Suriye'nin kuzeyinde DAEŞ'ten arındırılacak bölgeye PKK'nın Suriye kolu Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) girmemesi konusunda ABD ile mutabık olunduğu, eğit-donat programının da kapsamı genişleyerek sürdüğü bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD ile DAEŞ'e karşı mücadele için varılan mutabakat dahilinde İncirlik üssüne gelmeye başlayan Amerikan uçaklarının sayısı ilerleyen günlerde artacak. Ortak operasyonlar ise uygun bir aşamada başlayacak. 

Buna göre, Türkiye, operasyonların devamı için "Bizi bekleyin, koordine olalım" talebine istinaden ABD'yi bekleyecek.

Operasyon başladıktan sonra DAEŞ'ten temizlenecek bölgenin güvenli hale getirileceği ve ılımlı muhaliflerin yerleşeceği ifade edildi.

PYD, her kanaldan uyarıldı

Kaynaklar, DAEŞ'ten arındırılacak bölgeye PYD'nin girmemesi konusunda ABD ile mutabık olunduğunu bildirdi.

Ayrıca PYD'nin Fırat nehrinin batısına geçmeme, demografik değişiklik yapmama, yerlerini terk eden Türkmen ve Arap nüfusun dönmesine izin verme konularında da hem ABD hem Türkiye tarafından her kanaldan uyarıldığı belirtildi.

Eğit-donat genişleyerek sürüyor

Diplomatik kaynaklar, Suriyeli muhaliflerin eğitimine yönelik eğit-donat programının, eğitime alınan kişi sayısı genişleyerek sürdüğünü ifade etti.

İlk aşamada eğitilen kişi sayısının 54 olduğunu hatırlatan kaynaklar, halihazırdaki eğitimin yaklaşık iki katı kadar kişiyle sürdüğünü belirtti.

Ayrıca, sahada savaşamayacak durumda olan eğit-donat programı mezunu savaşçıların birkaç kişiden ibaret bulunduğu, kalanların da görevini sürdürebileceği aktarıldı.

Kaynaklar, birliğe havadan destek verme konusunda mutabık olunduğu, daha önce saldırıya maruz kaldıklarında da ABD tarafından destek verildiğini ifade etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA