• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABD devam dedi!
19 Kasım 2013 Salı 09:05

ABD devam dedi!

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Woog, Türkiye'ye bir yıl daha iki Patriot bataryası desteğinin devam edileceğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD'nin başkenti Washington'daki temasları çerçevesinde ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'le görüştü.

Pentagon'daki görüşme sonrası yazılı açıklama yapan Pentagon sözcüsü Carl Woog, Hagel’in görüşmede Davutoğlu'na, Suriye'den gelebilecek tehditlere karşı ABD'nin Türkiye'ye bir yıla kadar daha süreyle NATO komuta ve kontrolü altında iki Patriot bataryası desteği sağlamaya devam etme kararını ilettiğini bildirdi.

Hagel'in, ABD ile Türkiye arasındaki ikili ilişkiler ve NATO müttefikliğine destek bağlamında Davutoğlu’nu ağırladığını kaydeden Woog, bu ziyaretle birlikte Hagel’in Davutoğlu’nu ikinci kez ağırladığına dikkat çekti. 

Sözcü Woog, iki bakanın uzun yıllardır iyi çalışma ilişkilerinin olduğunu anımsatırken, görüşmede, Suriye’deki devam eden kriz, Esed rejiminin kimyasal silahlarının imhası ve siyasi geçişin başarılması zorunluluğu dahil olmak üzere bölgesel güvenlik meseleleri üzerinde fikir alışverişinde bulunulduğunu aktardı.

Hagel'in görüşmede, Türkiye'nin Suriye halkına insani yardım sağlama yönünde attığı adımları övdüğü belirtildi.

Bakan Hagel görüşmede, ABD'nin Suriye kaynaklı tehdit nedeniyle Türkiye'ye NATO komuta ve kontrolü altındaki Patriot desteğini devam ettirme kararı aldığını da Davutoğlu'na iletti. Sözcü Woog, "Hagel, Davutoğlu'na, Türkiye'nin ittifaktan (NATO),  hava savunma savunmasını güçlendirmeye devam etmesi yönündeki talebine yanıt olarak, ABD'nin bir yıla kadar süreyle daha NATO komuta ve kontrolü altında iki Patriot bataryası desteği sağlamaya devam etme kararı aldığını iletti" ifadesini kullandı.

ABD'nin bölgesel güvenliğin korunması noktasında kararlı olduğunu ve bölgesel istikrarın ve ortak tehditlere karşı caydırıcılığın temini için Türkiye ve diğer müttefikler ve ortaklarla çabalara destek verdiğini vurgulayan Woog, Türkiye'ye konuşlandırılan Patriot bataryalarının süresinin yenilenmesinin sadece savunma amaçlı olduğu ve öyle de devam edeceği, bunun ittifak dayanışması ve kararlılığının somut bir göstergesini oluşturduğunu kaydetti.

Sözcü Carl Woog, Bakan Hagel'ın, Türkiye ile ABD arasındaki ittifakın güçlendirilmesi için Türk liderlerle birlikte çalışmaya devam etme arzusunda olduğunu da ifade etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA