• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABD dergisinden Erdoğan analizi
04 Haziran 2011 Cumartesi 12:19

ABD dergisinden Erdoğan analizi

'Erdoğan, Türk tarihinin en ayrılık yaratan figürlerinden biri haline geldi.'

ABD'nin saygın haber dergisi Time, 12 Haziran seçimleri öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden kazanacağına dair çok az şüphe bulunduğunu, asıl sorunun ise anayasayı tek başına değiştirmeye yetecek sayıda milletvekili çıkarıp çıkaramayacağı olduğunu yazdı..

Dergi konuyla ilgili makelesinde şunları dile getirdi: "Görünürde popülaritesinin zirvesindeki Erdoğan, Türk tarihinin en ayrılık yaratan figürlerinden biri haline geldi.

TÜRKİYE'DE İZ BIRAKTI
Eski futbolcunun bizimle ya da bize karşı politikası ülkede derin bir kutuplaşma yarattı. Uzun, geniş omuzlu ve güçlü bir hatip olan Erdoğan, geçen 8 yılda Türkiye'de bi iz bıraktı. Türkiye'de kişi başına düşen milli gelir ikiye katlandı, Türk demokrasisinde arka planda gücün söz sahibi orduyu bu rolünden soydu.

POLİS GÜÇLENDİ
Bu dönemde Pennsylvania'da yaşayan imam Fettullah Gülen cemaati tarafından yönetildiği iddia edilen polis güçlendi. Cemaati inceleyen, uluslararası alanda takdir görmüş iki gazeteci tutklandı. Şimdi seçim sonuçlarında merak edilen Erdoğan'ın anayasayı değiştirecek kadar milletvekili çoğunluğuna ulaşıp ulaşamayacağı. Eğer Erdoğan meclisteki 550 koltuktan 330'unu kazanırsa, kendi görüşünde bir anayasa hazırlayabilecek. Görüşü konusundaki küçük sırrını açıklamıştı. İstediği Rusya ya da Fransa'daki gibi bir başkanlık sistemi oluşturmak."

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA