• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABD barış için yeni savaşa hazırlanıyor!
19 Aralık 2017 Salı 16:31

ABD 'barış' için yeni 'savaşa' hazırlanıyor!

ABD Başkanı Donald Trump, 2018 yılındaki silah harcamalarını 700 milyar dolara çıkarılması "emrini verdi."

Elini attığı bölgeyi kan gölüne çeviren ABD, savunma bütçesini rekor seviyede arttırdı. Ortadoğu'da terör örgütlerine silah yağdıran ABD son dönemlerde Köfrez'i karıştırmak için attığı adımlar dikkat çekiyor. Suudi Arabistan üzerinden İran gerilimini tırmandıran ABD bölgede yeni cepheler açma derdinde. Dönem dönem Kuzey Kore'ye de askeri müdahale sinyali veren ABD yeni güvenlik stratejisi ile 2017’de 587 milyar dolar olan askeri harcamalar yüzde 19.5 arttırılarak ve 700 milyar dolar oldu.

TRUMP'IN NÜKLEER DÜŞÜNCESİ

Trump kendinden önceki başkanlardan farklı olarak nükleer olmayan stratejik saldırılar karşısında nükleer silahların daha geniş kapsamda kullanılabileceğine işaret etti.

'BARIŞ' İÇİNMİŞ

ABD'nin yeni güvenlik stratejisini açıklayan Trump Güç aracılığıyla barış sloganı çerçevesinde 2018 yılında 700 milyar dolarlık rekor seviyede askeri harcama yapılmasını emrettiğini de söyledi.

Zayıflığı ihtilafa giden en kolay yol olarak görüyoruz, bu yüzden de rakipsiz bir gücün en kesin savunma olacağını düşünüyoruz diyen Trump'ın açıkladığı yeni güvenlik stratejisi belgesinde. Nükleer gücün tüm ihtilafları engelleyemeyeceği, fakat nükleer saldırıları, nükleer olmayan stratejik saldırıları ve geniş ölçekli geleneksel saldırıları engellemek için ön şart deniliyor.

Nükleer olmayan stratejik saldırılar ABDnin nükleer silahları savunma amaçlı kullanabileceğini söylediği yeni bir tehdit kategorisi ve uzmanlarca bu durum önümüzdeki haftalarda ABDnin nükleer silahlar konusundaki tutumunu düzenleyen Nuclear Posture Reviewda bazı değişikliklerin habercisi olabilir.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA