• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AB Müsteşarı Fantaroni AB sürecini değerlendirdi
29 Mart 2013 Cuma 10:21

AB Müsteşarı Fantaroni AB sürecini değerlendirdi

Selçuk Üniversitesinin ev sahipliğinde Avrupa Birliği Ağ Merkezi ve Konya Sanayi Odasının ortaklaşa düzenlediği Gençlik Konferansında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu 1inci Müsteşarları...
Selçuk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Avrupa Birliği Ağ Merkezi ve Konya Sanayi Odası’nın ortaklaşa düzenlediği Gençlik Konferansı’nda Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu 1’inci Müsteşarları Stefano Fantaroni, AB-Türkiye ilişkilerinin seyrini değerlendirdi.
Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Akgemci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yunus Ceran, Konya Sanayi Odası AB Bilgi Merkezleri  Koordinatörü Serra Bayram ile Merkez Koordinatörü Yasemin Telli Üçler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Konferansta AB Müsteşarı Fantaroni’nin konuşması öğrencilere simultene tercüme yoluyla anlatıldı.
“2013’TE ŞİRKET SAYIMIZI 70 BİNE ÇIKARACAĞIZ”
Türkiye’nin AB üyeliğinin sadece resmi yazışmalardan ibaret olmadığını belirten AB Müsteşarı Stefano Fantaroni, “AB-Türkiye ilişkileri sadece uzun kurallar ve yönergelerden ibaret değildir. Avrupa Birliği bünyesinde yaşayan 500 milyon vatandaşın özgürlük, refah, adalet,  ekonomi ve sosyo-kültürel gibi pek çok alanda birliği demektir. Bu açıdan düşünecek olursak aslında Konya’nın sahip olduğu aşk, barış ve hoşgörüyle kurduğu değerler ile aslında AB’nin değerleri de birebir örtüşüyor.  Bugün Türkiye’deki şirketlerin 15 bini AB şirketi olarak hayatını devam ettiriyor. Bizim amacımız 2013’te bu rakamı 70 bine çıkarmaktır. Bu da Türkiye’nin gençlerine önemli derecede istihdam demektir. Türkiye’ye çevre, ulaşım, sivil toplum kuruluşları, temel haklar gibi pek çok konuda önemli ölçüde destek sağlıyor. Yani sizin medyada gördüğünüz gibi bu birlik zamanında ekonomik krizlerden, zorluklardan geçti ama bugün Nobel Barış Ödülü’ne layık görülen bir kuruluş haline geldi. Bunları siz gençler iyi tahlil ederek değerlendirmeniz gerekiyor.” dedi.
“DEĞİŞİMLER DAHA MÜZAKERE SÜRECİNDE BAŞLADI
Gözle görünür değişimlerin müzakereler sürecinde bile hızla devam ettiğine değinen Fantaroni, “AB üyeliği dediğimiz olgu birden bire değişimlerin olduğu bir süreç değildir. Türkiye bu üyeliğin etkilerini daha müzakere sürecinde yaşamaya başladı. Her alanda çok önemli gelişmeler yaşadı. Hukukun üstünlüğünün gelmesi, hamile kadınların gece vardiyasında çalışmaması, çocuk işçilerin çalıştırılmaması, tüketicinin beğenmediği ürünü rahatlıkla iade edebilmesi, çevrenin korunmasına dikkat edilmesi gibi pek çok konuda AB sürecinde Türkiye’de değişiklikler oldu. Bunları görmezden gelemeyiz. Bunun için Türkiye kendi yurttaşlarının geleceği ve yeni nesil için AB’ye girmelidir.” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA