• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AB Destekli Projeyle Fransızlara Mevlana Anlatılıyor
26 Temmuz 2011 Salı 10:04

AB Destekli Projeyle Fransızlara Mevlana Anlatılıyor

Fransız Öğrenciler Rektör Prof. Dr. Okudanı ziyaret etti

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu İnsan Hakları Topluluğu’nun “AB ile Türkiye Arası İlişkilerde Hz. Mevlana Hoşgörüsü ve Sevgisi Projesi” kapsamında Konya’ya gelen Fransız öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan’ı makamında ziyaret etti. Fransa’dan gelen Hanen Saba ile Yunus Şen’e Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Selim Bölükbaş ile Mehmet Emin Tetikçok eşlik etti.
      
Ziyaretten mutluluk duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Okudan, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren 80’in üzerinde öğrenci topluluğu olduğunu belirterek, “Selçuk Üniversitesi’nin aldığı mesafe ortada. Kurdukları 83 öğrenci topluluğu ile öğrencilerimiz, artık kendine güveni tam bireyler olarak yetişiyor.” dedi.

“KAMPÜSTE SICAK BİR ORTAM VAR”

Konya’ya gelen 10 Fransız öğrenci arasında bulunan ve Fransa’daki Strasbourg And Lyon Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi olan Hanen Saba, bu proje ile Mevlana ve Türk insanını yakından tanıma fırsatı bulduğunu söyledi. Mevlana Müzesi’ni ziyaretin ardından Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü’nü gezdiklerini ifade eden Saba, “Kampus’ü çok beğendim. İçerisinde öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği alanlar var. Ayrıca öğrenciler ile akademisyenlerin sıcak ve samimi diyaloğu da beni etkiledi. Öğrenciler birbirlerine karşı çok sevecen ve sıcak davranıyor. Bu samimi ortamın başarıyı da olumlu yönde etkilediğini düşünüyorum.” diye konuştu.

PROJEYLE MEVLANA HOŞGÖRÜSÜ ANLATILIYOR

AB fonundan aldıkları destekle Haziran 2011’de başladıkları projenin Ekim ayında sona ereceğini belirten Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi Mehmet Emir Tetikçok, “Proje ile Türkiye’nin Fransa ile ilişkilerinin gelişmesini amaçlıyoruz. Türkiye’nin AB yolunda karşılaştığı sorunlara Mevlana hoşgörüsünden ilham alarak çözüm üretmek istiyoruz.  Fransız öğrencilerin ülkemizi ve insanımızı daha yakından tanımaları için projemizi hayata geçirdik. Bu amaçla 10 Fransız öğrenci Konya’ya geldi. Onlara Mevlana’yı anlattık. Proje kapsamında Meclis’e de gideceğiz, Anıtkabir’i de ziyaret edeceğiz. 4 Ekim’de Fransa’da AB Parlamentosu’nun açılışında Mevlana ile ilgili panel düzenleyeceğiz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Okudan, ziyaretin ardından öğrencilere semazen figürlü heykelcik hediye etti.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA