• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
A Milli Erkek Takımı Portekiz ile karşılaşacak
06 Ocak 2012 Cuma 16:50

A Milli Erkek Takımı Portekiz ile karşılaşacak

Hentbol A Milli Erkek Takımı, 2013 Dünya Şampiyonası Avrupa elemelerinde Portekiz ile ''prestij'' maçına çıkacak.
Hentbol A Milli Erkek Takımı, 2013 Dünya Şampiyonası Avrupa elemelerinde Portekiz ile ''prestij'' maçına çıkacak.
     Avrupa elemeleri 2. Grupta Ukrayna ile yaptığı iki maçı 26-24 ve 32-20, Portekiz ile yaptığı ilk maçı da 35-22 kaybeden A Milli Erkek Takımı, gruptaki 4. ve son maçında 8 Ocak Pazar günü Mersin'de Portekiz ile karşılaşacak.
     A Mili Takım, Fransız hakemler Thierry Dentz ve Denis Reibel ikilisinin yöneteceği Yenişehir Belediyesi Spor Salonu'ndaki mücadeleyi kazanarak gruptaki ilk galibiyetini almayı hedefliyor.
     Antrenör Adnan Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ukrayna ve Portekiz ile yaptıkları maçın büyük bölümünde iyi mücadele ettiklerini, ancak son bölümlerde oyundan koptuklarını söyledi.
     Bunda en büyük etkenin ''iyi takımlarla hazırlık maçı yapamamaları'' olduğuna işaret eden Öztürk, ''Bu grupta artık şansımız yok. Portekiz'le yapacağımız son maç, bizim için prestij maçı olacak. Bu maçı kazanmak istiyoruz'' dedi.
     Önlerinde 2013 Akdeniz Oyunları ve Avrupa Şampiyonası Grup elemeleri bulunduğunu belirten Öztürk, şöyle devam etti:
     ''Bunlara daha iyi hazırlanabilmemiz için buradan bazı dersler çıkarmamız gerekiyor. O da takımızın Avrupa düzeyindeki takımlarla çok daha fazla organizasyonlarda beraber olması, çok sık maç yapması, iyi kamp ortamları ve hazırlık dönemleri geçirmesi anlamına geliyor. Böyle yapmamız gerekiyor ki şampiyonalarda iyi top oynayalım.
     Türkiye dünya sıralamasında 20'nci sırada yer alıyor. Ama buna rağmen henüz hiçbir Dünya ve Avrupa şampiyonası elemelerinde finallere katılamadık. 20'nci sırada bulunan bir takımın bunlara katılamaması çok enteresan bir olay. Bunun sebebi de bu dile getirdiğim şartlar. Bunları yerine getirirsek, biz de bu şampiyonalarda istediğimiz yerde mücadele edebiliriz. Bu şartları yerine getirmez ve bazı noktalardaki sıkıntılardan ders çıkaramazsak, bu sonuçları almaya devam ederiz.
     En yakın hedefimiz Akdeniz Oyunları görünüyor. Ama en büyük hedefimizin artık Avrupa Şampiyonalarına katılabilen, katılamazsak bile oraları çok zorlayan takım olmamız gerekiyor. Potansiyel olarak buna hazırız. Hem maddi, hem organizasyon, hem de vizyon olarak buna hazırız. Tek sorunumuz altyapıdan gelecek sporcularımızı biraz daha Avrupa standartları üzerine çıkarıp, o düzeyde eğitmeye çalışacağız. Bunu başarırsak zaten önümüz çok açık.''
     Tecrübe ve deneyimin önemine işaret eden Öztürk, ''Oyuncularımızın en büyük sıkıntısı deneyim eksikliği. Milli takım için kaliteli takımlarla hazırlık maçlarına katılmasını sağlayacağız. Böylece deneyimleri ve tecrübeleri artarsa başarı da kendiliğinden gelecektir. Öte yandan Türkiye Hentbol Federasyonu ve kulüplerin gerek yayın gerekse iddaa gelirleri açısından güçlenmeye başladı. Bunun da ilerleyen süreçte Milli takıma da yansıyacağını ve daha başarılı olacağını düşünüyorum'' diye konuştu.
    
     -''Futbol takımlarının hentbol şubesi açması kaliteyi artırır''-
    
     Milli takımın Beşiktaşlı oyuncusu Ramazan Döne de, 2009'daki Akdeniz Oyunlarında Türk Hentbol tarihinde bir ilki başararak 4'üncü olduklarını anımsattı.
     Bunda da o yıl Avrupa Şampiyonası Grup eleme maçlarında çok kaliteli ve tecrübeli 10 takımla yaptıkları maçın etkili olduğunu ifade eden Döne, ''Ondan sonra Milli takım olarak alt kademeye düştük, çok fazla maç yapamadık. Ukrayna ve Portekiz hem kalite hem oyuncular olarak bizden çok iyi bir takım değil. Bizim tek eksiğimiz tecrübesizlik ve az maç yapmak'' dedi.
     Portekiz'le yapacakları prestij maçını kazanarak gruptaki ilk galibiyetlerini almak istediklerini anlatan Döne, şunları kaydetti:
     ''Ben Beşiktaş'ta oynuyorum. Ligdeki maçlar denk kuvvetlerin mücadelesi şeklinde geçiyor. Önümüzdeki yıl Galatasaray hentbol da şube açacağını açıkladı. Mersin İdmanyurdu hentbol şubesini açtığını duyduk. Futbol takımlarının hentbol şubesi açması kaliteyi artırır. Önümüzdeki seneler daha kaliteli daha güzel maçlar izleyebiliriz. Bu da milli takıma olumlu yansır.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA