"Sağlıklı nesil güvenli toplum" projesi tanıtıldı

"Sağlıklı nesil güvenli toplum" projesi tanıtıldı

20 Mayıs 2011 Cuma 15:18

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından diğer kurumların da desteğiyle uyuşturucu ve uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili hazırlanan..


Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından diğer kurumların da desteğiyle uyuşturucu ve uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili hazırlanan "Sağlıklı nesil güvenli toplum" projesinin tanıtımı yapıldı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi tarafından, "Sağlıklı nesil güvenli toplum" ismi altında yürütülmesi planlanan projenin tanıtım toplantısı Konya Hilton Garden Inn Hotel'de düzenlendi. Toplantıya, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, protokol mensupları, emniyet personeli ve sağlık çalışanları katıldı. Konya'da uyuşturucu ve uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili mücadele etmek için hazırlanan projeden bahseden KOM Şube Müdürü Arif Aykut, "İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak katılımıyla yaptığımız projeye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da destek veriyor. Projemiz kapsamında öncelikli olarak dezavantajlı gruplara yönelik farkındalığın arttırılması ve genç nüfusun sosyal, kişisel gelişimlerine yönelik faaliyetlerin desteklenmesiyla aile içi iletişimin sağlanmasını amaçladık. Hedefimiz Konya'da il ve ilçelerde 160 ortaöğretim kurumunda 50 bin öğrenci, 2 bin 500 öğretmen, yurtlarda kalan 10 bin yüksek öğrenim öğrencisine madde bağımlılığı ve zararları konusunda farkındalık eğitim vermek. Aynı zamanda psikiyatr ve psikologlar aracılığıyla 100 uyuşturucu bağımlısı ve ailelerine tedaviye yönlendirilmesi konusunda eğitim vermeyi amaçlamaktayız. Bunların 1 yıl içerisinde 50 ayrı seminer düzenlenerek velilerimiz bilgilendirilecek. Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından mali destek programına alınan projemizin maliyeti 156 bin TL olacak" dedi.

Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal da, ülkemizdeki bağımlılık yapıcı maddelerle mücadeleyi sürdüme konusunda bilgi vererek, "Uyuşturucu madde arzının önlenmesi ve talebin azaltıması gibi konular var. Biz arzın önlenmesi için elimizden gelen her türlü imkanı seferber ediyoruz. Talebin azaltılması konusunda ise bizimle birlikte, birçok kurum birlikte çalışmalıdır. 2010 yılında talebin azaltılması için 6 bin lise ve 2 bin 500 yüksek öğretim öğrencisine seminerle ulaştık. Bugün bu projeye ayrılan mali destek ve diğer kurumlarla birlikte hareket etmemiz sayesinde başarılı bir çalışma yapacağız. Böylelikle halkımızın duyarlılığı artacak, suç ve suçluyla mücadele etmeyi öğreneceğiz" şeklinde konuştu.
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı da, insanların gelecek nesillerle ilgili derdinin olması gerektiğine değinerek, "Bugün burada olanlar gelecek nesillere derdi olanlardır. Ülkemizde sosyal bir çözülmeyle karşı karşıyayız. Komşusunun komşudan haberi olmadığı bir dönem. Şuanda gençlerimiz iletişim çağında, bu yüzden kafalarındaki dünya, yaşadıkları dünyaya uymuyor ve hayallerde kalıyor. Teknolojiye karşı değiliz, en iyisini getirmeye çalışıyoruz ancak veliler olarak ailemize vakit ayırmalıyız. Çocuğumuz eve geldiğimde sus otur televizyonda haber izliyorum dememeliyiz. Eskiden soba yanardı, etrafında aile bireyleri toplanır ve sohbet ederdi. Şimdi ise evler kaloriferli, iyi, her yer ısınıyor ama sohbet etmeyi unuttuk, bunu kazanmalıyız" diye konuştu.
 
İlgili Başlıklar» Beyşehir ormanlarında iş güvenliği tatbikatı
» 'Suça kapalı, geleceğe açık' projesi
» Hırsızları yakalayan güvenlik güçlerine ödül
» Altınekin'de ''Gezici Bilim Merkezi'' projesi
» Eğitim projesi protokolü imzalandı
» Aziz Yıldırım'ın çılgın projesi
» AB girişimcilik ve yenilik programları tanıtıldı
» İttifak Holding Ar-Ge projesi başladı
» Hayat Rehberim Öğretmenler projesi
» Meram'a dev kentsel dönüşüm projesi
» Ünlü yönetmen yeni projesi hakkında iddialı
» Başbakan'dan 'asrın projesi' talimatı!
» Karatay'ın 2012 asfalt projesi
» İHH ve AYDER'den camii projesi
» Tamamı yerli traktörler Konya'da tanıtıldı
» Türk-İş'ten işçi sağlığı ve güvenliği açıklaması
» Atletizm geliştirme projesi
» Peugeot GTi Concept tanıtıldı
» Eroğlu: Su güvenliği için birlikte çalışmalıyız
» Bedesten projesinde önemli adım
KONYA
  • ADANA
  • ADIYAMAN
  • AFYON
  • AĞRI
  • AKSARAY
  • AMASYA
  • ANKARA
  • ANTALYA
  • ARDAHAN
  • ARTVİN
  • AYDIN
  • BALIKESİR
  • BARTIN
  • BATMAN
  • BAYBURT
  • BİLECİK
  • BİNGÖL
  • BİTLİS
  • BOLU
  • BURDUR
  • BURSA
  • ÇANAKKALE
  • ÇANKIRI
  • ÇORUM
  • DENİZLİ
  • DİYARBAKIR
  • DÜZCE
  • EDİRNE
  • ELAZIĞ
  • ERZİNCAN
  • ERZURUM
  • ESKİŞEHİR
  • GAZİANTEP
  • GİRESUN
  • GÜMÜŞHANE
  • HAKKARİ
  • HATAY
  • IĞDIR
  • ISPARTA
  • İÇEL
  • İSTANBUL
  • İZMİR
  • KAHRAMANMARAŞ
  • KARABÜK
  • KARAMAN
  • KARS
  • KASTAMONU
  • KAYSERİ
  • KIRIKKALE
  • KIRKLARELİ
  • KIRŞEHİR
  • KİLİS
  • KOCAELİ
  • KONYA
  • KÜTAHYA
  • MALATYA
  • MANİSA
  • MARDİN
  • MUĞLA
  • MUŞ
  • NEVŞEHİR
  • NİĞDE
  • ORDU
  • OSMANİYE
  • RİZE
  • SAKARYA
  • SAMSUN
  • SİİRT
  • SİNOP
  • SİVAS
  • ŞANLIURFA
  • ŞIRNAK
  • TEKİRDAĞ
  • TOKAT
  • TRABZON
  • TUNCELİ
  • UŞAK
  • VAN
  • YALOVA
  • YOZGAT
  • ZONGULDAK

20°
Pazar Pazartesi Salı Çarşamba



     Aktif Anket Yok...


Foto Galeri Video Galeri
Bitki çayları ve faydaları

MÜSİAD Konya Genel Kurulu

Konya'dan kar manzaraları

Aydın Menderes

Türkiye ayağa kalktı!

Tenzile Erdoğan son yolculuğuna uğurlandı

Tüm Galeriler



ilk sitemiz


Haber Arşivi  |   Künye  |   İletişim  |   Giriş sayfam yap  |   Sık Kullanılanlara Ekle  |   Sitene ekle  |  
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz