Mısır merakla Erdoğan'ı bekliyor

Mısır merakla Erdoğan'ı bekliyor

11 Eylül 2011 Pazar 13:52

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Mısır'a yapacağı ziyaret, 30 yıllık Mübarek rejiminin son bulduğu ülkede merakla bekleniyor.


25 Ocak tarihinde başlayan halk ayaklanmasının ardından Mısırlı devrimciler, Mübarek'e karşı ilk sesini duyuranın Erdoğan olduğunu belirterek, Facebook, Twitter ve diğer sosyal paylaşım sitelerinden Erdoğan'ı Kahire'de kahraman gibi karşılama çağrısında bulunuyor.

Mısırlı binlerce genç, Erdoğan'ı Kahire Uluslararası Havaalanı'nda Türk bayrakları ile karşılamayı planlıyor.

Kampanyayı organize eden gençlerden İbrahim el Drawi, Başbakan Erdoğan'a yakışanı yapacaklarını belirtiyor. "Erdoğan için bir milyon kişi" sloganıyla sosyal medyada organize olduklarını söylüyor.

Sosyal medyayı devrimde kullanarak insanlarda büyük bir şuur oluşturduklarını aktaran El Drawi, Erdoğan için de bunu başaracaklarını ifade ediyor. Drawi, "Erdoğan siyasi olarak Davos çıkışıyla bizim için önemli hale geldi.

Devrim sırasında ve sonrasında Mısır halkının yanında oldu. Daha sonra İsrail'in Türkiye büyükelçisini sınırdışı etti. Bunun için Erdoğan'ın ziyareti bizim için çok önemli. " diyor. Gençler olarak Mısır'ın başına Erdoğan gibi Müslüman ve demokratik bir lider istediklerini aktaran Drawi, "Erdoğan, büyük bir lider.

Müslüman halkların hep yanında oluyor. Biz grup olarak devrimdeFacebookkullanarak insanları organize ettik. Erdoğan'ın geleceği12 Eylülakşamı büyük bir kalabalıkla onu karşılamayı düşünüyoruz." diye konuşuyor.

Erdoğan'ın ziyareti, Türk-İsrail ilişkilerinin krizde olduğu bir dönemde gerçekleşiyor. 15 yıl aradan sonra Mısır'a giden ilk Türk başbakan olacak olan Erdoğan, 300 kişilik Kahire çıkarmasında en önemli mesajlarını Kahire Üniversitesi'ndeki konuşmasında verecek.

ABD BaşkanıBarack Obamada göreve geldiğinde bu üniversitenin kürsüsünde Müslümanlara yönelik mesajlar vermişti. Erdoğan, Mısır'ın ardından Arap Baharı'nın yaşandığı Tunus ve Libya'ya geçecek. Erdoğan'ınGazzeziyareti ise Mısır tarafının ikna edilememesinden dolayı programdan çıkarıldı.
İlgili Başlıklar» Mısır sandık başında
» Yılmaz Erdoğan'ın kulakları çınladı
» Şehit oğlunun mezarı başında bekliyor
» Erdoğan'ın istediği 3 il
» Çiftçi yağış bekliyor
» Beyşehir'de çiftçiler yağış bekliyor
» İsrail, Mısır sınırına asker gönderiyor
» Mısır'da ikinci devrim kapıda
» Mısır İsrail'le olan doğalgaz anlaşmasını feshetti
» Erdoğan'ın mal varlığı açıklandı
» Bu yaz aşırı sıcaklar bizi bekliyor
» Erdoğan'ın programı değişti mi?
» Konyaspor'u zorlu maçlar bekliyor
» Meram heyeti Başbakan Erdoğan'ı ziyaret etti
» Tarihi medrese ilgi bekliyor
» Seydişehirli mucit destek bekliyor
» Erdoğan'ın bu fotoğrafları ilk kez yayınlandı
» Çiftçi dört gözle bu haberi bekliyordu
» Mısır, Suriye büyükelçisini çekti
» 'Bir Liderin Doğuşu' kitabı Mısır'da!
KONYA
  • ADANA
  • ADIYAMAN
  • AFYON
  • AĞRI
  • AKSARAY
  • AMASYA
  • ANKARA
  • ANTALYA
  • ARDAHAN
  • ARTVİN
  • AYDIN
  • BALIKESİR
  • BARTIN
  • BATMAN
  • BAYBURT
  • BİLECİK
  • BİNGÖL
  • BİTLİS
  • BOLU
  • BURDUR
  • BURSA
  • ÇANAKKALE
  • ÇANKIRI
  • ÇORUM
  • DENİZLİ
  • DİYARBAKIR
  • DÜZCE
  • EDİRNE
  • ELAZIĞ
  • ERZİNCAN
  • ERZURUM
  • ESKİŞEHİR
  • GAZİANTEP
  • GİRESUN
  • GÜMÜŞHANE
  • HAKKARİ
  • HATAY
  • IĞDIR
  • ISPARTA
  • İÇEL
  • İSTANBUL
  • İZMİR
  • KAHRAMANMARAŞ
  • KARABÜK
  • KARAMAN
  • KARS
  • KASTAMONU
  • KAYSERİ
  • KIRIKKALE
  • KIRKLARELİ
  • KIRŞEHİR
  • KİLİS
  • KOCAELİ
  • KONYA
  • KÜTAHYA
  • MALATYA
  • MANİSA
  • MARDİN
  • MUĞLA
  • MUŞ
  • NEVŞEHİR
  • NİĞDE
  • ORDU
  • OSMANİYE
  • RİZE
  • SAKARYA
  • SAMSUN
  • SİİRT
  • SİNOP
  • SİVAS
  • ŞANLIURFA
  • ŞIRNAK
  • TEKİRDAĞ
  • TOKAT
  • TRABZON
  • TUNCELİ
  • UŞAK
  • VAN
  • YALOVA
  • YOZGAT
  • ZONGULDAK

17°
Pazar Pazartesi Salı Çarşamba



     Aktif Anket Yok...


Foto Galeri Video Galeri
Bitki çayları ve faydaları

MÜSİAD Konya Genel Kurulu

Konya'dan kar manzaraları

Aydın Menderes

Türkiye ayağa kalktı!

Tenzile Erdoğan son yolculuğuna uğurlandı

Tüm Galeriler



ilk sitemiz


Haber Arşivi  |   Künye  |   İletişim  |   Giriş sayfam yap  |   Sık Kullanılanlara Ekle  |   Sitene ekle  |  
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz