MÜSİAD Konya Fransa toplantısını askıya aldı

MÜSİAD Konya Fransa toplantısını askıya aldı

22 Aralık 2011 Perşembe 15:40

Fransa Parlamentosunda onaylanan sözde soykırım yasasına bir tepki de MÜSİAD Konya Şubesinden geldi.


Fransa Parlamentosu’nda onaylanan sözde soykırım yasasına bir tepki de MÜSİAD Konya Şubesi’nden geldi. MÜSİAD Konya Şubesi, Ocak ayı içerisinde Türkiye’deki Fransa Yatırım Ajansı Genel Müdürü ile yapılacak olan “Fransa’daki Yatırım Fırsatları” konulu toplantıyı askıya alma kararı aldı. Karar Türkiye’deki Fransa Yatırım Ajansı Genel Müdürlüğü’ne bildirildi.

Fransa Parlamentosu’nda “1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin” kabul edilmesinin ardından MÜSİAD Konya Şubesi Yönetimi 2012 Ocak ayı içerisinde Fransa Yatırım Ajansı Genel Müdürlüğü tarafından talep edilen “Fransa’daki Yatırım Fırsatları” toplantısını askıya alma kararı aldı.

MÜSİAD Konya Şubesi adına Fransa Yatarım Ajansı Genel Müdürlüğü’ne gönderilen kararda; “MÜSİAD Konya Şubesi olarak bizden talep etmiş olduğunuz Konya'daki seminer programını son ana kadar iyi niyet çerçevesinde gerçekleştirmeyi düşünmüştük. Ancak, bugün Fransa Parlamentosu’nda gerçekleştirilecek olan sözde Ermeni Soykırım iddiaları ile ilgili tasarı oylaması bizleri derin bir hayal kırıklığına uğratmıştır. Fransa yönetiminin Türk milletine karşı sürdürdüğü tarihi hatalara bugün bir yenisi daha eklenmiştir. Bugünkü gelişmeler ve sözde Ermeni Soykırım iddiaları ile ilgili tasarı oylaması sonucuna göre bizden talep edilen Konya seminer programını yeniden değerlendireceğimizi bildirmek isteriz” denildi.

Fransa Parlamentosu’nda alınan kararla ilgili açıklama yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, “Fransa’nın aldığı bu kararın zaten sıkıntılı olan ilişkilerimize daha da sorunlu hale getirmiştir” dedi.

Özellikle Fransa Hükümetinin ve Devlet Başkanının Türkiye’ye karşı yaptığı tarihi hatalara bir yenisinin eklendiğini hatırlatan Korkmaz, “Bu karar Fransa hükümetinin yanlış tavırları yüzünden sıkıntılı olan ticari ilişkilerimiz daha da büyük sekteye uğratacaktır. Konya ile Fransa arasında 15 Milyon Dolardan fazla ticari faaliyet bulunmaktadır. Bu ticaret hacmine rağmen, bütün bu ilişkileri sarsacak bir karara imza atan Fransız Parlamentosu’nun yaptığı yanlıştan ivedilikle dönmesi gerekmektedir” dedi

Tarihi tarihçilerin konuşması gerektiğini belirten Korkmaz, “Bu karardan sonra iş adamlarımız Fransa’ya yapacakları seyahatleri ve ticari anlaşmaları tekrar düşüneceklerdir. Sadece iki ülke arasındaki ticarete değil, bu karar ile Fransız mallarının piyasada satışında da büyük sıkıntılara yol açacaktır.” ifadelerini kullandı.

Hükümetimizin Fransa’ya karşı alacağı tüm kararların arkasında olacaklarını söyleyen MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, “ MÜSİAD Konya Şubesi olarak hükümetimizin Fransa’ya karşı alacağı tüm yaptırım kararlarının arkasında duracağız. Tüm halkımızı da, Türk Milletine karşı alınan bu karar için atılacak tüm adımlarda beraber hareket etmeyi öneriyoruz” şeklinde konuştu.

 

İlgili Başlıklar» Orman ve Su İşleri Başkanı Eroğlu Konya'da
» Konya'daki operasyonda 35 tutuklama
» Erdoğan bombalı saldırı ile ilgili konuştu
» Konya'da kaçak sigara operasyonu
» Azerbaycan'dan Fransa'ya uyarı
» Emniyet Müdürlüğü'ne kanlı saldırı
» Konya'daki operasyonda son durum
» Seçim sonucu 2. tura kaldı
» Türkiye Eurovision'da finale kaldı
» 'Konya kick boksun merkezi olacak'
» Konyaspor Teknik Direktörü Özdemir veda etti
» 'Konya Şeker bakış açımızı değiştirdi'
» Konya'da fener alayı ve şivlilik coşkusu
» Konya müftülüğünden umrecilere seminer
» 'Konyaspor için başarılı bir sezondu'
» Konya'da obeziteyle mücadele
» 'Mavi Marmara' saldırısı meşru müdafaa değil
» İtfaiyeciler Konya'da buluştu
» Üstad, Konya'da düzenlenen programla anıldı
» Konya'daki operasyonda son durum
KONYA
  • ADANA
  • ADIYAMAN
  • AFYON
  • AĞRI
  • AKSARAY
  • AMASYA
  • ANKARA
  • ANTALYA
  • ARDAHAN
  • ARTVİN
  • AYDIN
  • BALIKESİR
  • BARTIN
  • BATMAN
  • BAYBURT
  • BİLECİK
  • BİNGÖL
  • BİTLİS
  • BOLU
  • BURDUR
  • BURSA
  • ÇANAKKALE
  • ÇANKIRI
  • ÇORUM
  • DENİZLİ
  • DİYARBAKIR
  • DÜZCE
  • EDİRNE
  • ELAZIĞ
  • ERZİNCAN
  • ERZURUM
  • ESKİŞEHİR
  • GAZİANTEP
  • GİRESUN
  • GÜMÜŞHANE
  • HAKKARİ
  • HATAY
  • IĞDIR
  • ISPARTA
  • İÇEL
  • İSTANBUL
  • İZMİR
  • KAHRAMANMARAŞ
  • KARABÜK
  • KARAMAN
  • KARS
  • KASTAMONU
  • KAYSERİ
  • KIRIKKALE
  • KIRKLARELİ
  • KIRŞEHİR
  • KİLİS
  • KOCAELİ
  • KONYA
  • KÜTAHYA
  • MALATYA
  • MANİSA
  • MARDİN
  • MUĞLA
  • MUŞ
  • NEVŞEHİR
  • NİĞDE
  • ORDU
  • OSMANİYE
  • RİZE
  • SAKARYA
  • SAMSUN
  • SİİRT
  • SİNOP
  • SİVAS
  • ŞANLIURFA
  • ŞIRNAK
  • TEKİRDAĞ
  • TOKAT
  • TRABZON
  • TUNCELİ
  • UŞAK
  • VAN
  • YALOVA
  • YOZGAT
  • ZONGULDAK

16°
Pazar Pazartesi Salı Çarşamba



     Aktif Anket Yok...


Foto Galeri Video Galeri
Bitki çayları ve faydaları

MÜSİAD Konya Genel Kurulu

Konya'dan kar manzaraları

Aydın Menderes

Türkiye ayağa kalktı!

Tenzile Erdoğan son yolculuğuna uğurlandı

Tüm Galeriler



ilk sitemiz


Haber Arşivi  |   Künye  |   İletişim  |   Giriş sayfam yap  |   Sık Kullanılanlara Ekle  |   Sitene ekle  |  
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz