KSO Meclisi Fransa Meclisi'ni kınadı

KSO Meclisi Fransa Meclisi'ni kınadı

10 Ocak 2012 Salı 15:55

Konya Sanayi Odası Meclisi, Fransada kabul edilen sözde "Ermeni soykırımı" iddialarını inkar edenlere ceza verilmesini öngören yasayı kınadı.


Konya Sanayi Odası Meclisi, Fransa’da kabul edilen sözde "Ermeni soykırımı" iddialarını inkar edenlere ceza verilmesini öngören yasayı kınadı.

Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şekeroğlu başkanlığında toplanan KSO Meclisi, Fransa’da kabul edilen sözde "Ermeni soykırımı" iddialarını inkar edenlere ceza verilmesini öngören yasayı kınadı. Konuyla ilgili KSO Meclisi adına bir açıklama yapan Meclis Başkanı Ahmet Şekeroğlu, Fransız Parlamentosunu hiçbir gerçekle örtüşmeyen kararından dolayı şiddetle kınadıklarını ifade ederek,  “Fransız Parlamentosu tarihçilerin karar vermesi gereken bir konuda, tamamen siyasi ve gerçek dışı bir karar almıştır. Fransız Parlamentosunun bu kararını şiddetle kınıyoruz” dedi.  

Başkan Şekeroğlu, Türkiye’de üretim yapan Fransız sermayeli şirketler olduğunu, bu şirketlerin Türkiye’de istihdam sağladıklarını ifade ederek, “Türkiye-Fransa ilişkileri tarihi derinliğinin yanı sıra, ekonomik anlamda da önemlidir. Fransa, Türkiye için iyi bir ekonomik partner iken; Türkiye’de üretim yapan bine yakın Fransız sermayeli şirket bulunmaktadır. Bu topraklarda üretim yapan, istihdam sağlayan, değer katan her firma, Türkiye için önemlidir, bizler için önemlidir. Ancak iki ülke arasındaki ilişkiler bu kadar bütünleşmişken, Fransız Parlamentosu çok büyük bir sorumsuzluk örneği göstererek, bir kez daha tarihi bir yanlışa imza atmıştır. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istiyor, Fransız parlamentosunu kınıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Şekeroğlu, Fransa Meclisi tarafından alınan kararı, tarihi hiçbir gerçekle örtüşmeyen  ‘talihsiz bir karar’  olarak niteleyerek, “Konya Sanayi Odası Meclis üyelerimiz tarafından alınan kararla, Fransa’nın tavrını şiddetle kınıyoruz. Sarkozy ve bu kararın arkasında olanlar, iki ülke arasındaki tarihi süreci siyasete kurban vermişlerdir” dedi. 

İlgili Başlıklar» Azerbaycan'dan Fransa'ya uyarı
» Erdoğan, Pakistan Meclisi'nde konuştu
» Naci Koru KSO'yu ziyaret etti
» Karatay Gençlik Meclisi gezi düzenledi
» Öğüt'ten KSO'ya ziyaret
» Fransa artık Türkiye'ye karşı değil!
» Akış sağlık çalışanlarına şiddeti kınadı
» KSO otomotiv konferansına hazırlanıyor
» NATO'da Türkiye-Fransa gerginliği
» ING Bank Genel Müdürü KSO'ya konuk oldu
» Konya Barosu İstanbul Barosu'nu kınadı
» Konya İl Genel Meclisi toplandı
» AK Parti Selçuklu 27. Danışma Meclisi gerçekleştirildi
» İl Genel Meclisi açıkladı
» Karatay Gençlik Meclisi toplandı
» İl Genel Meclisi'nde seçim heyecanı
» KSO'da Yeni Türk Ticaret Kanunu konuşuldu
» Fransa'da gündeme oturan şok iddia
» KSO'dan SGK'ya hoşgeldin ziyareti
» Ak Parti Kadınhanı İlçe Danışma Meclisi toplandı
KONYA
  • ADANA
  • ADIYAMAN
  • AFYON
  • AĞRI
  • AKSARAY
  • AMASYA
  • ANKARA
  • ANTALYA
  • ARDAHAN
  • ARTVİN
  • AYDIN
  • BALIKESİR
  • BARTIN
  • BATMAN
  • BAYBURT
  • BİLECİK
  • BİNGÖL
  • BİTLİS
  • BOLU
  • BURDUR
  • BURSA
  • ÇANAKKALE
  • ÇANKIRI
  • ÇORUM
  • DENİZLİ
  • DİYARBAKIR
  • DÜZCE
  • EDİRNE
  • ELAZIĞ
  • ERZİNCAN
  • ERZURUM
  • ESKİŞEHİR
  • GAZİANTEP
  • GİRESUN
  • GÜMÜŞHANE
  • HAKKARİ
  • HATAY
  • IĞDIR
  • ISPARTA
  • İÇEL
  • İSTANBUL
  • İZMİR
  • KAHRAMANMARAŞ
  • KARABÜK
  • KARAMAN
  • KARS
  • KASTAMONU
  • KAYSERİ
  • KIRIKKALE
  • KIRKLARELİ
  • KIRŞEHİR
  • KİLİS
  • KOCAELİ
  • KONYA
  • KÜTAHYA
  • MALATYA
  • MANİSA
  • MARDİN
  • MUĞLA
  • MUŞ
  • NEVŞEHİR
  • NİĞDE
  • ORDU
  • OSMANİYE
  • RİZE
  • SAKARYA
  • SAMSUN
  • SİİRT
  • SİNOP
  • SİVAS
  • ŞANLIURFA
  • ŞIRNAK
  • TEKİRDAĞ
  • TOKAT
  • TRABZON
  • TUNCELİ
  • UŞAK
  • VAN
  • YALOVA
  • YOZGAT
  • ZONGULDAK

19°
Cumartesi Pazar Pazartesi Salı



     Aktif Anket Yok...


Foto Galeri Video Galeri
Bitki çayları ve faydaları

MÜSİAD Konya Genel Kurulu

Konya'dan kar manzaraları

Aydın Menderes

Türkiye ayağa kalktı!

Tenzile Erdoğan son yolculuğuna uğurlandı

Tüm Galeriler



ilk sitemiz


Haber Arşivi  |   Künye  |   İletişim  |   Giriş sayfam yap  |   Sık Kullanılanlara Ekle  |   Sitene ekle  |  
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz