Reklam 10 saniye içinde kapanacak. Reklamı geçmek için tıklayın.
İsrail'den 'özür' geldi

İsrail'den 'özür' geldi

16 Eylül 2011 Cuma 17:40

Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımını İstanbul'da 5-1'lik skorla yendiği maç, İsrail basınında geniş şekilde yer alırken, gazeteler maçı "Hezimet", "Türk Hamamı" ve "Peki, öz


Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımını İstanbul'da 5-1'lik skorla yendiği maç, İsrail basınında geniş şekilde yer alırken, gazeteler maçı "Hezimet", "Türk Hamamı" ve "Peki, özür diliyoruz" gibi manşetlerle verdi.

 "SAVUNMASIZ KALDILAR"
Haberlerde, maçtan resimler yanı sıra bir grup göstericinin maç öncesi ve sonrasında yaptığı protestoların fotoğrafları da gazetelerde yer aldı. İbranice yayımlanan Yedioth Ahronot gazetesi, maçın sonucunu ilk sayfasından "Türkiye'de Hezimet" başlığıyla duyurdu. Spor sayfasının manşetinde ise Maccabi Tel Aviv takımı için "Savunmasız Kaldılar" başlığı atıldı.
 
Gazete, İstanbul'da tribünlerin sakin olduğunu, ancak Maccabi Tel Aviv'in sahada 5-1 yenildiğini belirtirken, maç için İsrail'den "13 cesur taraftar"ın İstanbul'a gittiği, diğerlerininse maçı TV'de seyretmeyi tercih ettikleri vurgulandı.
Yine İbranice yayımlanan İsrael Hayom (İsrail Bugün) gazetesi, ilk sayfasında kullandığı fotoğrafa, "İçeride oyun, dışarıda gösteri" başlığını attı. Maccabi Tel Aviv'in yenildiği maç öncesinde ve sonrasında Türkiye'de binlerce kişinin gösteri yaptığını öne sürdü.
 
"SARILI TAKIM BEŞİKTAŞ'I KRİZDEN ÇIKARDI"
Gazetenin spor sayfasında ise başlık "Türk Hamamı" oldu. Haberde ise Maccabi Tel Aviv'in Avrupa Ligi'ndeki bu ilk maçını unutmak isteyeceği ifade edilirken, "Sarılı takım,Beşiktaş'ı krizden çıkardı. 30 bin taraftarın önünde 5-1 yenildi" denildi.
 
Haaretz gazetesi ise spor sayfasında, "Türkiye futbolda İsrail'i şimdiden yendi" dedi.
 
Haberde, maçın ayrıntıları aktarılırken, İsrail Terörle Mücadele Bürosu'nun uyarılarını dinlemeyen 11 Maccabi taraftarının maçı tel örgüler arkasında seyrettiği kaydedildi.
 
Habere göre, maçtan sonra Türk bilgisayar korsanları Maccabi Tel Aviv'in sitesine girip, bir büyük Filistin bayrağı da yerleştirdiler.
 
Ayrıca, stadyumda İsrail aleyhine sloganlar atılmasına izin verilmediği ve taraftarların susturulduğu kaydedildi.
 
Haaretz'in İngilizce baskısının maçla ilgili başlığında ise, "Maccabi Tel Aviv'in taraftarlarına bir özür borçlu olduğu" kaydedildi.
 
"ÖZÜR DİLİYORUZ"
Maariv gazetesi ise, "İstanbul'da güç gösterisi" başlığı altında kullandığı haberinde, stat dışındaki protesto gösterilerinin ve olağanüstü güvenlik önlemlerinin resimlerini kullandı.
 
Haberde, bin kadar göstericinin Maccabi Tel Aviv'in Türkiye'de bulunmasını protesto edip, İsrail aleyhtarı pankartlar taşıdıkları ve Mavi Marmara olayını herkesin unutmadığını hatırlattıkları vurgulandı.
 
Maccabi Tel Aviv takımının "zaten yenilmesinin beklendiğini ve bu beklentinin de gerçekleştiğini" dile getirilen haberde, "Konuştuğumuz herkes 'Come again' dedi. Sahadaki sonuca bakarsanız, bir İsrail takımının Türkiye'ye gelmesine kimse karşı çıkmaz" değerlendirmesi yapıldı.
 
Maariv, spor sayfasında da, "Beşiktaş'ın Maccabi Tel Aviv'i koşulsuz, şartsız; siyaset karıştırmadan yendiği" belirtilirken, "Peki, Özür diliyoruz" başlığı kullanıldı. Haberde, "Sahada kimin iyi kimin kötü olduğu aşikardı. Beşiktaş çok iyiydi" denildi.
 
Ynet haber sitesi ile maçla ilgili olarak Maccabi'ye karşı düzenlenen gösteride "Yahudileri gömeceğiz" denildiğini belirtti.
 
İsrail radyosu ise Taksim'deki gösteride, "Siyonist katilleri Türkiye'de istemiyoruz, Mavi Marmara'yı asla unutmayacağız" gibi pankartlar kullanıldığını dile getirdi.
İlgili Başlıklar» Veysel Eroğlu müjdeyle geldi
» İsrail'den ahlaksız teklif
» Şam'da patlama meydana geldi
» Beyşehir'de 78 mezunları bir araya geldi
» Emekliler ve çalışanlara diş müjdesi geldi
» Konya iş dünyası bir araya geldi
» Fatura borcu olana müjde geldi
» Hançerli Mehir Vakfı heyetiyle bir araya geldi
» Geçen yıl Ereğli'de 294 kaza meydana geldi
» Akyürek Karatay sakinleriyle bir araya geldi
» Farabi çalışanları yemekte bir araya geldi
» Türk okçuları gösteride bir araya geldi
» Çiçek'ten gazetecilere uyarı geldi
» 60 liralık kart aidatını istedi, 600 liralık icra geldi
» İsrail'den bölgeye bir duvar daha
» KONSİAD Rumeli dernekleriyle bir araya geldi
» Aileye 227 lira ek yük geldi
» Başkan Altay vatandaşla bir araya geldi
» Cüneyt Çakır'a yasak geldi
» 700 yıllık türbeye haciz geldi
KONYA
  • ADANA
  • ADIYAMAN
  • AFYON
  • AĞRI
  • AKSARAY
  • AMASYA
  • ANKARA
  • ANTALYA
  • ARDAHAN
  • ARTVİN
  • AYDIN
  • BALIKESİR
  • BARTIN
  • BATMAN
  • BAYBURT
  • BİLECİK
  • BİNGÖL
  • BİTLİS
  • BOLU
  • BURDUR
  • BURSA
  • ÇANAKKALE
  • ÇANKIRI
  • ÇORUM
  • DENİZLİ
  • DİYARBAKIR
  • DÜZCE
  • EDİRNE
  • ELAZIĞ
  • ERZİNCAN
  • ERZURUM
  • ESKİŞEHİR
  • GAZİANTEP
  • GİRESUN
  • GÜMÜŞHANE
  • HAKKARİ
  • HATAY
  • IĞDIR
  • ISPARTA
  • İÇEL
  • İSTANBUL
  • İZMİR
  • KAHRAMANMARAŞ
  • KARABÜK
  • KARAMAN
  • KARS
  • KASTAMONU
  • KAYSERİ
  • KIRIKKALE
  • KIRKLARELİ
  • KIRŞEHİR
  • KİLİS
  • KOCAELİ
  • KONYA
  • KÜTAHYA
  • MALATYA
  • MANİSA
  • MARDİN
  • MUĞLA
  • MUŞ
  • NEVŞEHİR
  • NİĞDE
  • ORDU
  • OSMANİYE
  • RİZE
  • SAKARYA
  • SAMSUN
  • SİİRT
  • SİNOP
  • SİVAS
  • ŞANLIURFA
  • ŞIRNAK
  • TEKİRDAĞ
  • TOKAT
  • TRABZON
  • TUNCELİ
  • UŞAK
  • VAN
  • YALOVA
  • YOZGAT
  • ZONGULDAK

19°
Cumartesi Pazar Pazartesi Salı



     Aktif Anket Yok...


Foto Galeri Video Galeri
Bitki çayları ve faydaları

MÜSİAD Konya Genel Kurulu

Konya'dan kar manzaraları

Aydın Menderes

Türkiye ayağa kalktı!

Tenzile Erdoğan son yolculuğuna uğurlandı

Tüm Galeriler



ilk sitemiz


Haber Arşivi  |   Künye  |   İletişim  |   Giriş sayfam yap  |   Sık Kullanılanlara Ekle  |   Sitene ekle  |  
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz