Reklam 10 saniye içinde kapanacak. Reklamı geçmek için tıklayın.
İş fırsatları MÜSİAD'da konuşuldu

İş fırsatları MÜSİAD'da konuşuldu

06 Ekim 2011 Perşembe 14:07

Yunanistanla derinleşen ve birçok Avrupa ülkesini etkisini altına alan ekonomik kriz MÜSİAD Konya Şubesinde değerlendirildi.


 

Avrupa’da yaşanan kriz Dünya gündemini etkilerken MÜSİAD da Euro bölgesinde yaşanan ekonomik sorunlarla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Yunanistan’da derinleşen krizle ilgili değerlendirme yapmak için MÜSİAD Konya Şubesinin davetlisi olarak Konya’ya gelen Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Yunanistan’daki ekonomik durum ve iş fırsatları hakkında Konyalı işadamlarına bilgi verdi. 
Avrupa’da krizin başlangıç noktası Yunanistan’la ilgili bilgilendirme toplantısında ilk olarak konuşan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, “ Dünya’da yaşanan ekonomik gelişmeleri yakından takip eden MÜSİAD Konya Şubesi yakın zamanda Yunanistan’a bir iş gezisi planlamaktadır. Bu gezi öncesi Yunanistan’da yakalayabileceğimiz iş fırsatlarını bugün Atina Büyükelçimiz Sayın Kerim Uras bey ile konuşmayı arzu ettik. ” dedi.
Amaçlarının Avrupa’daki krizi Konyalı iş adamlarının nasıl fırsata çevirebileceği olduğunu belirten Korkmaz, “ Ülkemizin ekonomik olarak krize dayanıklı olması bizlere Avrupa’da fırsatlar yaratabilir. Ekonomik sorunları olan Yunanistan’da yapılabilecek yatırımlar Türk firmalarımızın Avrupa Birliği ülkelerine yaptıkları ticareti de kolaylaştıracaktır.  Yunanistan’daki ekonomik darboğaz birçok yatırım, ortaklık, know how, patent alımı fırsatları sağlamaktadır. Birçok ülke ile iş yapan Konyalı iş adamlarımız Yunanistan’daki iş fırsatlarını değerlendirmek istemektedirler” şeklinde konuştu. 

Başkan Korkmaz’ın konuşmasının ardından sözü alan Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Yunanistan ekonomisi hakkında bilgi verdi. Uras, “ Yunan ekonomisi, yapısal zaaflarından kaynaklanan bütçe açığı ve kamu borçlarının yüksekliği, sosyal güvenlik reformunun ve devlete ait şirketlerin bütçeye getirdiği yük, kamu sektörünün hacmi, piyasaların düşük rekabet gücü, yabancıların yatırım azlığı gibi sorunlarla karşı karşıya bulunmaktadır” dedi.

 Türk firmalarının Yunanistan’da çeşitli yatırımlarının olduğunu belirten Uras, “ Yunanistan, Türk firmalarının Avrupa’ya açılması için bir fırsat olabilir. Bu zamana kadar Özellikle hizmet sektöründe faaliyet gösteren bazı firmalarımız Yunanistan’a yatırım yaptılar. Ziraat Bankasının da ülke’de en çok güvenilen yabancı banka olması büyük avantaj sağlıyor. Yatırım olanakları iyi incelenirse çeşitli fırsatlar yakalanabilir. Bu noktada Büyükelçilik olarak bizler de Konyalı firmalarımıza her türlü lojistik desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu. Yunanistan’daki kriz nedeniyle karlı işlerin yapılabileceğini ancak ülkenin dikkat edilmesi gereken özelliklerin olduğuna vurgu yapan Uras, “ Yunanlılar ticarette iyi ama dikkatli olmak lazım. Ülkede işçi maliyetleri yüksek. Bu tür etkenler de göz önünde tutulmalı. Krizle birlikte ülkede birçok kamu kurumu özelleştirmeye tabi tutuluyor. Çeşitli partner firmalarla özelleştirilen kurumlar satın alınabilir. Bu yatırımlar doğru yapılırsa karlı olur” dedi.

Yunan halkında son dönemde özellikle Türk Hükümetine karşı bir beğeni olduğunu belirten Kerim Uras, “Yunan halkının, Türkiye ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a karşı büyük beğenisi var. ‘Bizim başımızda da böyle bir lider olsa bu duruma gelmezdik’ diyorlar. Bu nedenle Türkler gelseler de iş yapsak olgusu oluştu. Diğer tarafta batı Trakya’da dil sorununuz da olmaz. Bu bölgede yapılacak bir yatırım sizleri Avrupa’ya taşıyabilir” şeklinde konuştu.

 

İlgili Başlıklar» KTO'da, yeni Türk Ticaret Kanunu konuşuldu
» Elektrikli otomobil ve kümeler konuşuldu
» Aydınlar Ocağı'nda 'Türkçe' konuşuldu
» Otomotiv sektörünün geleceği konuşuldu
» Aydınlar Ocağı'nda islamda yenilikçilik konuşuldu
» Korkmaz'a MÜSİAD'dan onur ödülü
» Genç MÜSİAD'da tecrübe paylaşım toplantısı yapıldı
» Başbakan MÜSİAD'da mesaj verdi
» Aydınlar Ocağı'nda İslamda kardeşlik konuşuldu
» KTO Karatay'da aile içi iletişim konuşuldu
» Genç MÜSİAD'da Hz. Muhammed konuşuldu
» MÜSİAD'da kutlu doğum sohbeti
» S.Ü.'de sağlık hizmetindeki değişiklik konuşuldu
» Selçuk'ta Konya'nın turizm stratejileri konuşuldu
» Karapınar'da 222 sayılı kanun konuşuldu
» Evliya Çelebi Konya'da konuşuldu
» Genç MÜSİAD'dan Konyaspor'a destek
» MÜSİAD'da 'Tecrübe Paylaşım Toplantısı'
» MÜSİAD'da ilmihal okumaları başladı
» KSO'da Yeni Türk Ticaret Kanunu konuşuldu
KONYA
  • ADANA
  • ADIYAMAN
  • AFYON
  • AĞRI
  • AKSARAY
  • AMASYA
  • ANKARA
  • ANTALYA
  • ARDAHAN
  • ARTVİN
  • AYDIN
  • BALIKESİR
  • BARTIN
  • BATMAN
  • BAYBURT
  • BİLECİK
  • BİNGÖL
  • BİTLİS
  • BOLU
  • BURDUR
  • BURSA
  • ÇANAKKALE
  • ÇANKIRI
  • ÇORUM
  • DENİZLİ
  • DİYARBAKIR
  • DÜZCE
  • EDİRNE
  • ELAZIĞ
  • ERZİNCAN
  • ERZURUM
  • ESKİŞEHİR
  • GAZİANTEP
  • GİRESUN
  • GÜMÜŞHANE
  • HAKKARİ
  • HATAY
  • IĞDIR
  • ISPARTA
  • İÇEL
  • İSTANBUL
  • İZMİR
  • KAHRAMANMARAŞ
  • KARABÜK
  • KARAMAN
  • KARS
  • KASTAMONU
  • KAYSERİ
  • KIRIKKALE
  • KIRKLARELİ
  • KIRŞEHİR
  • KİLİS
  • KOCAELİ
  • KONYA
  • KÜTAHYA
  • MALATYA
  • MANİSA
  • MARDİN
  • MUĞLA
  • MUŞ
  • NEVŞEHİR
  • NİĞDE
  • ORDU
  • OSMANİYE
  • RİZE
  • SAKARYA
  • SAMSUN
  • SİİRT
  • SİNOP
  • SİVAS
  • ŞANLIURFA
  • ŞIRNAK
  • TEKİRDAĞ
  • TOKAT
  • TRABZON
  • TUNCELİ
  • UŞAK
  • VAN
  • YALOVA
  • YOZGAT
  • ZONGULDAK

20°
Cumartesi Pazar Pazartesi Salı



     Aktif Anket Yok...


Foto Galeri Video Galeri
Bitki çayları ve faydaları

MÜSİAD Konya Genel Kurulu

Konya'dan kar manzaraları

Aydın Menderes

Türkiye ayağa kalktı!

Tenzile Erdoğan son yolculuğuna uğurlandı

Tüm Galeriler



ilk sitemiz


Haber Arşivi  |   Künye  |   İletişim  |   Giriş sayfam yap  |   Sık Kullanılanlara Ekle  |   Sitene ekle  |  
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz