Reklam 10 saniye içinde kapanacak. Reklamı geçmek için tıklayın.
İlk yerli tablet piyasaya sunuldu

İlk yerli tablet piyasaya sunuldu

26 Kasım 2011 Cumartesi 11:20

Cihazın tasarımı tamamen Türkiye'de yapıldı; işte teknik özellikleri...


Cihazın tasarımı tamamen Türkiye'de yapıldı; işte teknik özellikleri...

General Mobile tarafından üretilen ilk yerli e-tab'in tanıtıldığı basın toplantısında konuşan General Mobile Genel Müdürü Muzaffer Gölcü, bu üründe donanımla yazılımı birleştirecek noktalara odaklandıklarını belirterek, olabildiğince ekosistemden faydalanarak, basit, sade, yalın ve kolay kullanılan bir arayüz oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Araştırmalara göre tablet bilgisayarı olanların masaüstü bilgisayarlarını yüzde 28 daha az kullandıklarını ve televizyon izlemekle geçirdikleri zamandan daha çoğunu tablet başında harcadıklarını söyleyen Gölcü, e-tab'in IPS teknolojisi ile 180 her açıdan görüntüyü gösterme, ekrandaki görüntüyü Wifi özelliği olan cihazların ekranına aktarma, bir görüntüyü yakalayarak üzerine notlar alma imkanları sunduğunu anlattı.

Cihazın tasarımının tamamen Türkiye'de yapıldığını, yerel yazılıma sahip olmasına karşın komponent tarafında henüz Türkiye'den tedarik sağlayamadıklarını aktaran Gölcü, bir şarj ve pil üreticisiyle görüşmelere başladıklarını; şarj üreticisiyle bir noktaya kadar geldiklerini; pil konusunda TÜBİTAK ve diğer firmalarla görüşmelerin sürdüğünü kaydetti. Gölcü, "e-tab'deki yerli katkı payı şu anda yüzde 26 civarında. Hedefimiz 2012 sonuna kadar yerli katkı payını 2 katına, 2013 sonuna kadar ise yüzde 70-80'lere çıkarmaktır" diye konuştu.

''Bir sonraki ürünümüz 3G'li olacak''

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Gölcü, bugün hepsiburada.com'da satışa sunulan cihazın, teknoloji marketleri ve mobil cihaz satan bayilerde satışının gerçekleştirileceğini söyledi. Gölcü, cihazın bir sonraki versiyonunun 3G'li olacağını, 4G'li model üzerinde de çalışmaya başladıklarını belirtti.

Muzaffer Gölcü, Türkiye'deki uygulama geliştiricilere de çağrıda bulunarak, "En çok değer yaratacağımız kısmı yazılımda görüyoruz. Şirketimiz tüm uygulama geliştiricilere açık" dedi.

''899 lira çok yüksek, 799 lira olsun''

BTK Başkanı Tayfun Acarer, toplantıda ürünün fiyatının açıklanmadığını hatırlatarak, e-tab'in hangi fiyattan satılacağını sordu.

Yerli üretim e-tab'in 899 liraya satışa sunulacağının belirtilmesi üzerine Acarer, dün akşam General Mobile yöneticileriyle birlikte Bakan Yıldırım'la yaptıkları görüşmeyi anımsattı. Acarer, o görüşmede Yıldırım'ın, fiyatın daha düşük olmasını istediğini kaydetti.

Bunun üzerine e-tab'in fiyatı KDV dahil 799 lira olarak açıklandı.

e-tab'in özellikleri

Toplantıda verilen bilgiye göre, Android 2.3.4 Gingerbread işletim sistemine sahip e-tab, 16:9 geniş ekran, 8.9" ekran boyutu ve 1280*768 piksel ekran çözünürlüğü özelliklerini taşıyor.

550 gram ağırlık ve 10,8 milimetre incelikteki e-tab, bluetooth ve Wifi bağlantıları destekliyor. e-tab'in diğer özellikleri arasında 512 MB RAM, 6 saat video izletebilme, 6000 mAh Li-polymer pil, 32 gigabayta kadar harici kart desteği yer alıyor.

Ayrıca General Mobile, e-tab'i, İdefix işbirliğiyle, kullanıcılarına ücretsiz e-kitaplarla birlikte sunmaya hazırlanıyor.
İlgili Başlıklar» Gençlik İlköğretim Okulu'ndan örnek kampanya
» İlk raunt Galatasaray'ın
» Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan kermes
» İlk kez ışık yayan yabancı bir gezegen keşfedildi
» İlk Süper Lig takımı Elazığspor oldu
» İlköğretim öğrencilerinden ingilizce program
» İlk yüze girdiler
» Çaycuma'da endişeli bekleyiş: İlk cesede ulaşıldı
» Meke Gölü'ne yerli turist akını
» İlk birleşimde 8 madde kabul edildi
» İlköğretim öğrencileri sinemada buluştu
» Gül'den 4+4+4 Gerginliğine İlk Yorum
» İlker Başbuğ bugün hakim karşısına çıkacak
» ABD Senatosu'na Ermeni tasarısı sunuldu
» Hızlı tren yerli ziyaretçiler için oldukça etkili
» Tamamı yerli traktörler Konya'da tanıtıldı
» Beyşehir'de sazan balıkları canlı satışa sunuldu
» İlk iş teklifini aldı
» İlk cemre düştü
» İlköğretim okulunda kan bağışı kampanyası
KONYA
  • ADANA
  • ADIYAMAN
  • AFYON
  • AĞRI
  • AKSARAY
  • AMASYA
  • ANKARA
  • ANTALYA
  • ARDAHAN
  • ARTVİN
  • AYDIN
  • BALIKESİR
  • BARTIN
  • BATMAN
  • BAYBURT
  • BİLECİK
  • BİNGÖL
  • BİTLİS
  • BOLU
  • BURDUR
  • BURSA
  • ÇANAKKALE
  • ÇANKIRI
  • ÇORUM
  • DENİZLİ
  • DİYARBAKIR
  • DÜZCE
  • EDİRNE
  • ELAZIĞ
  • ERZİNCAN
  • ERZURUM
  • ESKİŞEHİR
  • GAZİANTEP
  • GİRESUN
  • GÜMÜŞHANE
  • HAKKARİ
  • HATAY
  • IĞDIR
  • ISPARTA
  • İÇEL
  • İSTANBUL
  • İZMİR
  • KAHRAMANMARAŞ
  • KARABÜK
  • KARAMAN
  • KARS
  • KASTAMONU
  • KAYSERİ
  • KIRIKKALE
  • KIRKLARELİ
  • KIRŞEHİR
  • KİLİS
  • KOCAELİ
  • KONYA
  • KÜTAHYA
  • MALATYA
  • MANİSA
  • MARDİN
  • MUĞLA
  • MUŞ
  • NEVŞEHİR
  • NİĞDE
  • ORDU
  • OSMANİYE
  • RİZE
  • SAKARYA
  • SAMSUN
  • SİİRT
  • SİNOP
  • SİVAS
  • ŞANLIURFA
  • ŞIRNAK
  • TEKİRDAĞ
  • TOKAT
  • TRABZON
  • TUNCELİ
  • UŞAK
  • VAN
  • YALOVA
  • YOZGAT
  • ZONGULDAK

20°
Cumartesi Pazar Pazartesi Salı



     Aktif Anket Yok...


Foto Galeri Video Galeri
Bitki çayları ve faydaları

MÜSİAD Konya Genel Kurulu

Konya'dan kar manzaraları

Aydın Menderes

Türkiye ayağa kalktı!

Tenzile Erdoğan son yolculuğuna uğurlandı

Tüm Galeriler



ilk sitemiz


Haber Arşivi  |   Künye  |   İletişim  |   Giriş sayfam yap  |   Sık Kullanılanlara Ekle  |   Sitene ekle  |  
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz