Reklam 10 saniye içinde kapanacak. Reklamı geçmek için tıklayın.
Haaretz'den 'Mavi Marmara' için özür

Haaretz'den 'Mavi Marmara' için özür

27 Haziran 2011 Pazartesi 14:49

İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesinde çıkan bir makalede, "Mavi Marmara" olayıyla ilgili olarak Türkiye'den özür dilenmesi tavsiye edildi.


Zvi Barel imzasıyla yayımlanan "Türkiye'den özür dilemek İsrail'in çıkarına" başlıklı makalede, Ortadoğu kaleydoskopunun (çiçek dürbünü) 180 derece değiştiği ve ortaya yeni bir manzara çıktığı, geçen yıl ve daha yoğun olarak son haftalarda iki taraftan iyi niyetli insanların ilişkileri düzeltmeye çalıştığı belirtildi.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim zaferinden dolayı kutlamasının bu manzaraya katkıda bulunan unsurlardan biri olduğu kaydedilen makalede, Suriye'deki olayların Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin soğumasına yol açmasının da bu konuda yardımcı olduğu görüşü savunuldu.

"Türkiye'nin İHH'nin Gazze filosuna katılmamasını 'tavsiye etmesinin' bir diğer önemli adım olduğu" ifade edilen makalede, Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a "iyi dostum" diye hitap etmekten vazgeçtiği ve Suriye'nin gösteriler karşısındaki tutumunu "vahşet" olarak nitelendirdiği belirtildi.

Makalede, Türkiye'nin, komşularıyla "sıfır problem" arzusunun hızla başarısızlığa uğradığını, İran, Irak ve Suriye ile stratejik bir eksen oluşturma planının da gerçekleşmeyeceğini fark etmekte olduğu yorumu yapıldı.

Ankara'nın daha iyi bir Ortadoğu oluşturma planından geriye, Filistin'deki iç çatışma meselesinin kaldığı belirtilen yazıda, Türkiye'nin son günlerde Hamas lideri Halid Meşal ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı ağırladığı, ancak Filistinli gruplar arasındaki görüş ayrılıklarının kapanmasını sağlaması yönünde bir kesinlik olmadığı kaydedildi.

Türkiye'nin hiçbir ülkenin İsrail ile ilişkilerini koparması konusunda kendisine baskı yapmasına izin vermediği belirtilen yazıda, "Türkiye'nin kaleydoskopu nasıl okuması gerektiğini bildiği ve kendisini doğru tarafta konumlandırdığı" belirtildi.

Makalede, Türkiye ile ilgili olarak yeni bir girişim başlatmanın ve "kırık parçaları toplamanın" en doğru zamanının söz konusu olduğu, Türk vatandaşlarının öldürülmesi konusunda Türkiye'den özür dilemenin İsrail için felaket olmayacağı ve özrün suçu kabul etmek anlamına gelmeyeceği görüşlerine yer verildi.

İlgili Başlıklar» 'Konyaspor için başarılı bir sezondu'
» ATM'de kandırılmamak için bunları yapın!
» 'Mavi Marmara' saldırısı meşru müdafaa değil
» 2020 için aday kentler belirleniyor
» Yatırımlar için 25 milyonluk ek bütçe artışı
» Memura 2013 için yeni zam teklifi
» Kürecik radarı için NATO kararını verdi
» Bir hafta içinde ikinci darbe
» Kaliteli bal için yeni tebliğ çıkarılacak
» Marmara'yı sel aldı
» Gezmek için otomobil çaldıkları iddia edildi
» Beyşehir'de kuşlar için 500 yuva
» 28 Şubat sürecine müdahil olmak için başvurdular
» Sağlıkta şiddet için yeni tedbirler geliyor
» Yoğurdun içinde domuz katkısı bulundu
» KOP İdaresi Konya için bir fırsattır
» Haşimi için kırmızı bülten yayımlandı
» Kimse Yok Mu'dan Van için kardeşlik yemeği
» Şık giyinmek için hırsızlık yapıyorlarmış!
» ÖSYM, LYS için ek süre verdi
KONYA
  • ADANA
  • ADIYAMAN
  • AFYON
  • AĞRI
  • AKSARAY
  • AMASYA
  • ANKARA
  • ANTALYA
  • ARDAHAN
  • ARTVİN
  • AYDIN
  • BALIKESİR
  • BARTIN
  • BATMAN
  • BAYBURT
  • BİLECİK
  • BİNGÖL
  • BİTLİS
  • BOLU
  • BURDUR
  • BURSA
  • ÇANAKKALE
  • ÇANKIRI
  • ÇORUM
  • DENİZLİ
  • DİYARBAKIR
  • DÜZCE
  • EDİRNE
  • ELAZIĞ
  • ERZİNCAN
  • ERZURUM
  • ESKİŞEHİR
  • GAZİANTEP
  • GİRESUN
  • GÜMÜŞHANE
  • HAKKARİ
  • HATAY
  • IĞDIR
  • ISPARTA
  • İÇEL
  • İSTANBUL
  • İZMİR
  • KAHRAMANMARAŞ
  • KARABÜK
  • KARAMAN
  • KARS
  • KASTAMONU
  • KAYSERİ
  • KIRIKKALE
  • KIRKLARELİ
  • KIRŞEHİR
  • KİLİS
  • KOCAELİ
  • KONYA
  • KÜTAHYA
  • MALATYA
  • MANİSA
  • MARDİN
  • MUĞLA
  • MUŞ
  • NEVŞEHİR
  • NİĞDE
  • ORDU
  • OSMANİYE
  • RİZE
  • SAKARYA
  • SAMSUN
  • SİİRT
  • SİNOP
  • SİVAS
  • ŞANLIURFA
  • ŞIRNAK
  • TEKİRDAĞ
  • TOKAT
  • TRABZON
  • TUNCELİ
  • UŞAK
  • VAN
  • YALOVA
  • YOZGAT
  • ZONGULDAK

16°
Cumartesi Pazar Pazartesi Salı



     Aktif Anket Yok...


Foto Galeri Video Galeri
Bitki çayları ve faydaları

MÜSİAD Konya Genel Kurulu

Konya'dan kar manzaraları

Aydın Menderes

Türkiye ayağa kalktı!

Tenzile Erdoğan son yolculuğuna uğurlandı

Tüm Galeriler



ilk sitemiz


Haber Arşivi  |   Künye  |   İletişim  |   Giriş sayfam yap  |   Sık Kullanılanlara Ekle  |   Sitene ekle  |  
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz