• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
99. yılında ilk kez mezarı başında anıldı
26 Mayıs 2016 Perşembe 17:53

99. yılında ilk kez mezarı başında anıldı

KONYA - SEYDİŞEHİR - Fatih Camii avlusuna defnedilen Mahmut Esat Kadester Efendi ölümünün 99. Yılında mezarı başında anıldı.

Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde Seydişehir Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve STK’ların destekleriyle 10 yıldır çeşitli etkinliklerle Seydişehir bulunan büstü önünde rutin anma programı düzenlenerek anılan Seydişehirli Mahmut Esat Efendi bu yıl İstanbul Fatih Camii’nde bulunan mezarı başında anıldı.

 Bu yıl 11 gerçekleştirilen İki gün süren İstanbul programında Mahmut Esat Efendinin kabri başında anılmasının yanı sıra İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü A. Yasir Şahin, Beyoğlu Belediye başkanı Ahmet Misbah Demircan ziyaret edildi.

Anma ve ziyaret programlarından sonra akşam saatlerinde yaklaşık 30 kişilik Seydişehir ekibi hemşerimiz Muammer Alkan’ın Üsküdar’da bulunan Alperenler Çay bahçesinde buluşularak Seydişehir konuşuldu.

Anma programında konuşan ilçe Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, önümüzde ki yıl ölümünün 100.yılında çok daha geniş katılımla bir program düzenlenebileceğini söyledi.

Belediye başkanı Mehmet Tutal, bu tür programlara Seydişehir belediyesi olarak öncülük ettiklerini, etmeye de devam edeceklerini belirtti.

Konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. İsmail Türkoğlu ise Mahmut Esat Efendinin Mehmet Akif Ersoy gibi samimi bir Müslüman ve aynı zamanda çağdaş bir bilim adamı olduğunu söyleyerek; “Seydişehirliler buraya kadar gelerek böyle büyük bir değeri anmakla ahde vefa göstermişlerdir.” dedi.

İlçe Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, belediye başkanı Mehmet Tutal, Ticaret ve Sanayi odası başkanı Cemal Küçük, Gazeteciler Cemiyeti başkanı Ali Saylam, Gazeteci-Yazar Hakkı Balcı’nın yanı sıra Fatih Camiinde ki anmaya şunlar katıldı; Bahçelievler Kaymakamı M. Ali Özyiğit, merhum eski Başbakanlardan Sadi Irmak’ın kızı Prof. Dr. Yakut Özden Irmak, yemek yazarı Hülya Erol, Prof. Dr. Mustafa Küçük, Yıldız Teknik Üniversitesi bölüm başkanı Musa Hakan Asyalı, Karikatür sanatçısı Mimar Ahmet Öztürklevent, Yenice köy dernek başkanı Necmettin Ünal ve yardımcısı Mehmet Kut, Beyoğlu Ak Parti ilçe başkan yardımcısı Hüseyin Kut ve konuşmacı olarak Mahmut Esat Efendi hakkında araştırmalarda bulunan Mimar Sinan Güzel Sanatlar üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. İsmail Türkoğlu ve İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizden İbrahim Özkul, Feridun Güray, Serdar Orhan, Halis Osman Erkan, İbrahim Bükücü, Mehmet Ilgaz, Sait Arıtürk, Cengizhan Ceylan, Muammer Alkan, Havva Nur Aslan, Halit Aslan  katıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA