• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
96 saat sonra bir mucize gerçekleşti
15 Mart 2011 Salı 22:27

96 saat sonra bir mucize gerçekleşti

Japonya'daki depremin ardından tüm dünyayı saran nükleer endişenin boyutları artarken, felaketin yaralarını sarmaya çalışan bu ülkeden sevindirici bir haber geldi.
Japonya'yı vuran 8.9'luk deprem ve ardından yaşanan tsunami felaketi sonrasında mucize haberleri de gelmeye başladı.
 
Japonya'da 70 yaşındaki bir kadın deprem ve tsunami felaketinden yaklaşık 4 gün sonra sağ salim bulundu. Osaka itfaiyesi sözcüsü Yuko Kotani, kadının, ülkenin kuzeybatısındaki Ivate bölgesinde, tsunaminin sürüklediği evinde bulunduğunu belirtti. Kotani, kadının bilincinin yerinde olduğunu, ancak hipotermiye girdiğini ve hastanede tedavi altına alındığını söyledi.
 
Yardım görevlisi kadının adını açıklamadı.   Bu arada İşimaki bölgesinde bir erkeğin enkazdan sağ olarak kurtarıldığı bildirildi.NHK televizyonu, yaşı henüz belirlenemeyen kişinin evinin enkazından sağ çıkarıldığını duyurdu.
 
RESMİ ÖLÜ SAYISI 3,373
Japonya'da yetkililer bugün yaptıkları açıklamada, geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen deprem ve tsunami felaketinde teyit edilen ölü sayısının 3 bin 373 olduğunu, 6 bin 746 kişinin kayıp olduğunu açıkladı.
 
Ulusal polis teşkilatının açıkladığı geçici rakamlara göre, felakette bin 897 kişi de yaralandı.
Kimlikleri belirlenen kurbanların sayısını açıklayan yetkililer,  kayıpların da eklenmesiyle bilançonun 10 bin ölüyü aşmasını bekliyorlar.
 
Kuzeydoğudaki Miyagi vilayetinin emniyet müdürü, felaketten en çok etkilenen yerlerden biri olan ve Sendai kentinin bulunduğu sadece bu bölgede, ölü sayısının 10 bini geçeceğinden emin olduğunu ifade etti.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA