• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
9 milyon emekliye kötü haber
27 Ağustos 2010 Cuma 10:55

9 milyon emekliye kötü haber

Bankalar emekliye promosyon verebilmek için SGKya 'Emekli maaşlarını birkaç gün önce yatırırsanız promosyon verebiliriz' formülünü sundu ancak...
SGK bu formülü  kabul etmedi. Bankalarla SGK arasında hesaplanan promosyon emekli başına ortalama 25 TL’de kaldı. Ancak bu rakamı düşük bulan bankalar, ‘Sadaka mı veriyorsunuz diye tepki toplarız’ endişesini taşıyor.

Vatan gazetesinin haberine göre, SGK ile bankalar arasında, maaşlar karşılığında emekliye promosyon ödenmesine dönük pazarlıklardan sonuç çıkmazken, ödemenin sağlanmasına dönük ilginç yöntemler de masaya geldi. Geçtiğimiz hafta SGK’yla bir araya gelerek bir toplantı yapan banka yetkilileri, promosyon ödenebilmesi için emekli maaşlarının bankalara bir kaç gün erken yatırılması önerisini gündeme getirdi. Buna göre, emekli maaşlarının bankalara en az 4 gün erken yatırılmasının emekliye promosyon ödenmesini sağlayacağı hesaplandı. Ancak SGK yetkilileri bankaların bu önerisini kabul etmedi.

Maaşlar erken yatsın Emekli maaşları karşılığı bankalara ayda ortalama 6.2 milyar, yılda da toplam 75 milyar lira yatıran SGK’nın bu öneriyi kabul etmesi halinde bankalar, emekli maaşlarından bir gelir elde etmiş olacak. Bu durumda da promosyon ödeme noktasına gelebilecek. Ancak SGK’nın zaten yüklü ödemelerini oluşturan emekli maaşlarının “Gününden önce bankaya yatırılsın” önerisinin kabulüne imkansız gözüyle bakılıyor.

Tepkiden çekiniyorlar

Öte yandan özel bankaların hiç yanaşmadığı emekliye promosyon ödemesinde, kamu bankaları da imkanlarını zorlayarak çok küçük tutarlarda promosyon ödemeyi teklif ettiler. Bu kapsamda emekli başına yıllık ortalama 25-35 lira bandında bir promosyon ödemesi gündeme geldi. Ancak banka yöneticileri bu tutarların, emeklide yükseltilen beklentiyi karşılamaktan uzak olduğunun farkında. Bu nedenle bu kadar düşük tutarda ödeme yaparak tepki toplamak yerine, promosyon ödemesi konusunu kapatmak şimdilik bankalara daha rasyonel geliyor. Bu gelişmeyle ilgili bilgi veren bir banka yöneticisi, bankalarla SGK arasında hesaplanan promosyonun emekli başına ortalama 25 TL’de kalmasının, bankalar için toplamda yüksek bir tutara ulaştığını, ancak kişi başına düşük olduğunu, bu durumda da “Sadaka mı veriyorsunuz diye tepki toplarız” endişesi taşıdıklarını belirtiyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA