• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
84 yaşındaki dede organlarını bağışladı
19 Şubat 2012 Pazar 11:10

84 yaşındaki dede organlarını bağışladı

Konya'da beyin ölümü gerçekleşen 84 yaşındaki Muharrem Gök'ün çocukları, Antalya'da gerçekleştirilen yüz naklinden etkilenerek babalarının organlarını bağışladı.
Konya'da beyin ölümü gerçekleşen 84 yaşındaki Muharrem Gök'ün çocukları, Antalya'da gerçekleştirilen yüz naklinden etkilenerek babalarının organlarını bağışladı.
 
Yaşlı adamın iki böbreği ve karaciğeri alınarak başka hastalara nakledilmek üzere, İstanbul, Ankara ve Antalya'ya gönderildi.
 
Konya'nın merkez Meram ilçesi Yenice Mahallesi'nde oturan 84 yaşındaki 5 çocuk ve 17 torun sahibi Muharrem Gök, önceki gün yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirerek Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
Doktorların tüm çabalarına rağmen dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşen Gök'ün çocukları Hastane Organ Nakli Koordinatörü Doktor Fatma Şengül ile görüşerek organlarını bağışladı. Bugün sabah saat 05.00 sıralarında 3 saat süren operasyonun ardından Gök'ün iki böbreği il karaciğeri alındı. Karaciğer Ankara'ya, böbrekler ise İstanbul ve Antalya'ya götürüldü.

YÜZ NAKLİ DEDEMİN ORGANLARINI BAĞIŞLAMADA ETKİLİ OLDU
Dedesinin beyin ölümünün gerçekleşmesinden sonra hastaneye gelen 19 yaşındaki torunu Enes Gök, "Dedemin organlarının bağışlanması doktorlar tarafından babama soruldu. Biz de halalarımla görüşüp, düşündük, birine yardımcı olmak için organları bağışlamaya karar verdik. Son zamanlarda tıp gelişti. En son Antalya'da bir yüz nakli gerçekleşti. Bu herkesi olduğu kadar bizi de etkiledi. Bir çok hasta organ beklerken ölüyor, ölmesin diye bağışta bulunduk" dedi.

PEK ÇOK HASTA ORGAN YETMEZLİĞİNDEN ÖLÜYOR
Hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından aile ile görüştüklerini belirten Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Fatma Şengül, "Aile bilinçliydi, organları bağışladı. Hastamızın iki böbrek ile karaciğeri başarılı bir operasyonla alındı.
 
Karaciğer Ankara'ya, böbrekler Antalya ve İstanbul'da gönderildi. Türkiye'de organ bağışında büyük bir eksiklik var, pek çok hastamız organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybediyor. Bu hastamızın bilinçli olan ilahiyat mezunu oğlu, 'babamı kaybettik ama başka insanlar hayat bulsun' diyerek bağışta bulundu. Bu organ bağışında Türkiye'de ilk defa yapılan yüz nakli operasyonunun etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA