• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Suikast yapılırsa Davutoğluna yapılır”
15 Ocak 2010 Cuma 18:36

“Suikast yapılırsa Davutoğlu'na yapılır”

Polis Akademisi Öğretim üyesi ve Taraf Gazetesi yazarı Önder Aytaç, 'Devletin tepesinde bir isme
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun göreve geldikten sonra icraatlarıyla, iç ve dış dinamikleri değiştirdiğini vurgulayan Aytaç, "Devletin tepesinde bir isme suikast yapılacaksa, birinci sırada şu anda Sayın Davutoğlu var. İnşallah böyle bir şey yaşanmaz" dedi.

Davutoğlu'nun, Türkiye'deki dış düşman kavramını kırdığını anlatan Aytaç, bunun iç politikaya da yansımaları olacağını dile getirdi. İçeride de artık ezberlerin bozulduğunu kaydeden Aytaç, statükonun devam etmesini isteyen güçlerin bir numaralı hedefinin de Ahmet Davutoğlu olacağını kaydetti.

Zaman muhabiri Emre Soncan'ın hazırlayıp sunduğu ve Samanyoluhaber Radyo'da yayınlanan "PolitikAnkara" programına konuk olan Aytaç, Türkiye'nin uluslararası arenada attığı adımları engellemek isteyenlerin, yeni suni krizler çıkarabileceğini söyledi.

Ergenekon soruşturmasıyla ilgili de önemli tespitlerde bulunan Aytaç, örgütün uzantılarının eskisi kadar rahat mali kaynak bulamadığına dikkat çekti. Aytaç, bazı banka soygunlarının da, Ergenekon'a yeni finans kaynağı arayışlarının bir parçası olduğunun altını çizdi. Aytaç, "Ergenekon soruşturması devam ederse ve Türkiye inadına 'açılım' derse, düzlüğe çıkacağımız günler gelecektir" ifadelerini kullandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA