• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
‘Umut Evleri’ projesi için ilk imzalar atıldı
21 Ağustos 2009 Cuma 16:51

‘Umut Evleri’ projesi için ilk imzalar atıldı

Selçuklu Belediyesi ile Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Konya Şubesi tarafından planlanan 'Umut Evleri' projesi için ilk imzalar atıldı.

Selçuklu Belediyesi ile Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Konya Şubesi tarafından planlanan 'Umut Evleri' projesi için ilk imzalar atıldı. Projeyle birlikte, tedavi için Konya'ya gelen kanser hastalarının yakınları, artık hastane bahçelerinde ve banklarda yatmak zorunda kalmayacak.

Selçuklu Belediyesi, il dışından Konya'ya tedavi için gelen kanser hastalarının ve yakınlarının kalabilecekleri 'Umut Evleri' projesini hayata geçirdi. Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Konya Şubesi ile bir protokol imzalayan Belediye, 40 dairelik binayı bu kuruma devretti.

Projenin hayata geçmesi için bir imza protokolü düzenlendi. İmza sonrası bir açıklama yapan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hastaların ve refakatçilerin yaşadığı zorlukları iyi bildiklerini söyledi. Başkan Altay, "Bugün Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneğimiz ile önemli bir protokol imzaladık. Konya'da hizmet alan kanserli hasta ve yakınları hastane bahçelerinde yatıyorlardı. Konya'ya yakışmayan bu görüntüyü ortadan kaldıracağız." dedi.

Konya'dan Ankara'ya giden hastaların hastane bahçelerinde, banklarda konaklamak zorunda kaldığına dikkat çeken Altay, "Umut Evleri'mizle Konya'nın misafirperverliği ile ağırlamaktan mutluluk duyacağız" diye konuştu.

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Konya Şube Başkanı Op. Dr. H. Talha Demirağ ise imzalanan protokolün çok önemli olduğunu söyledi. Kurum olarak, Konya'da modern bir kanser hastanesi kurmak için çaba harcadıklarını dile getiren Başkan Demirağ, "Şehir dışından gelen kanserli hasta ve yakınları bugüne kadar olumsuz koşullarda kalıyordu. Bu proje ile hem hastalarımız hem de hasta yakınları kalacak yer sıkıntısı çekmeyecek. Bu, hastalarımız için önemli ve örnek bir hizmet olmuştur. Selçuklu Belediyesi'ne, gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum." Diye konuştu

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA