• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
‘Bu kararla haksızlık ve adaletsizliğin önüne geçilmiştir’
30 Temmuz 2009 Perşembe 13:32

‘Bu kararla haksızlık ve adaletsizliğin önüne geçilmiştir’

İttifak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Korkmaz, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) genel kurul toplantısında alınan Tek Katsayı uygulamasını değerlendirdi.
İttifak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Korkmaz, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) genel kurul toplantısında alınan “Tek Katsayı” uygulamasını değerlendirdi.
 
 Türk girişimcisinin ve sanayisinin gelişmesindeki en büyük engellerden biri olarak görülen katsayı uygulamasının kaldırılması son derece yerinde iyi bir karar olduğunu söyleyen Korkmaz, yıllardır meslek liselerinde uygulanan katsayı eşitsizliği,  YÖK’ün aldığı bu karar ile son bulduğunu ve büyük bir haksızlık ve adaletsizliğin önüne geçildiğini söyledi.
 
 Korkmaz,“Geçmişte yanlış ve hatalı bir karar olarak alınan,  üniversiteye giriş sınavlarındaki meslek liselerine yönelik kat sayı uygulaması, mesleki ve teknik eğitim veren okullarımızdan mezun olan gençlerimizin, istedikleri üniversitelere gitmelerini engellemiş ve birçoğunun da işsizler ordusuna katılmasına sebep olmuştur. Kurul aldığı bu karar ile mesleki ve teknik eğitim veren okullarımızı tekrar cazip hale getirerek, iş adamı ve sanayicilerin ihtiyacı olan nitelikli ara elemanların yetişmesine ve aranılan kalifiye personelin istihdam edilmesine olanak sağlamıştır. Bu bağlamda, Türkiye’nin en önemli ekonomik sorunlarından biri olan ve her geçen gün artarak devam eden genç işsizlik probleminin de  “tek katsayı” uygulaması ile son bulacağı inancını taşıyoruz.” Dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA