• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
82 il sahabe ile aydınlanacak
02 Ocak 2012 Pazartesi 10:32

82 il sahabe ile aydınlanacak

Türkiye'nin 81 vilayeti ile Lefkoşe'de Sahabe-i Kiram'ın anlatılmasını öngören '82 İl 82 Sahabi' projesi İstanbul'da düzenlenen bir programla başlatıldı. Projenin 3 yılda tamamlanması planlanıyor.
82 il sahabe ile aydınlanacak
Türkiye'nin 81 vilayeti ile Lefkoşe'de Sahabe-i Kiram'ın anlatılmasını öngören '82 İl 82 Sahabi' projesi İstanbul'da düzenlenen bir programla başlatıldı. Projenin 3 yılda tamamlanması planlanıyor.
Siyer Araştırmalar Merkezi 'nin Türkiye ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirilecek '82 il, 82 sahabi' projesinin tanıtım programı Fatih Ali Emir-i Kültür Merkezinde düzenlendi. Programda konuşan İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, Ashab-ı Kiram'ın önemli olduğunu ama onların öneminin de Hz. Muhammed'den geldiğini söyledi.
Yaran, 'Onların her birisi ışık olduğu gibi toplamından elde edilen ışık bizim için daha önemlidir. O toplu ışığı yakalamaya çalışmak lazım. Yoksa içlerinden birisini alıp diğerlerini dışlamak gibi bir davranış, Müslüman'ın hayatında yer almamalıdır' diye konuştu. Siyer Araştırmaları Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya da projenin amaçlarını 6 başlıkta ifade etmek istediğini belirterek, şunları kaydetti:
'Topraklarımıza iman tohumu eken sahabe ile tanışmak ve bu manada toprağımızın taşıdığı değerin farkına varmak. Her Sahabe'ye, Efendimiz'den bir iz düştüğünü unutmadan küçük de olsa bir gayret ortaya koymak. Sahabeyi doğru tanıyarak, dini hayatımızı yeniden gözden geçirmek. Sahabenin başlattığı iman mücadelesinin bitmediğini, onlar gibi toprağa tohum ekme zorunluluğumuzun olduğunu hatırlamak. Geçici ve değersiz gündemlerle meşgul olmayıp kendi gündemlerimizi kendimizin oluşturmasına katkı sağlamak. Topraklarımızda var olan kabir, makam ve türbelerin gerçek manada doğruluklarını öğrenmektir.' 82 ilde 82 Sahabe-i Kiram'ın çeşitli yönleriyle öne çıkarılarak anlatılacağı projenin 3 yılda tamamlanması planlanıyor.
Kötülüklerin azalmasına VESiLE OLACAK
Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa Prof. Dr. Hayrettin Kahraman ve Dr. Reşit Haylamaz ile beraber çok sayıda ilim adamı katıldı. Seminerde konuşan Hayrettin Kahraman, "Sizin burada bulunuşunuz, Allah Resulü (SAV) ve ashabını anmaya iştirakiniz, inşallah kötülüklerin azalmasına vesile teşkil edecektir. Bu Siyer Araştırmaları Merkezi'ni kuran insanlar ne güzel insanlar. Siz ne kadar güzel insanlarsınız. Ona yardım eden ve destekleyenler ne güzel insanlar. Niye güzelsiniz? Çünkü bu faaliyetin mevzu en güzel Müslümanlık. Bu faaliyetin odak noktası, merkezi, tekrar söylüyorum en güzel Müslüman. İşte bu Müslüman, Allah Resulü (SAV) Kur'an-ı Kerim'in açık ifadesiyle sadece İslam'ı öğretmemiş, İslam'ın muhatabı olan insanları teskiye etmiş" diye konuştu.

Seminerin bir diğer konuşmacısı Dr. Reşit Haylamaz ise problemlerin art arda geldiği bir zamanın yaşandığına dikkat çekti. Haylamaz, "Problemlerimizden arınmaya matuf çok farklı alanlarda arayışlarımız söz konusu oluyor. Aslında doğru ilaca ulaşamasak hastalığımızdan arınmamız mümkün olmuyor. Her hastalığımızın ilacı olacak mutlaka bir sahabe var. Efendimiz'in (SAV) beyanından hareketle bakacak olursak, başka kapılarda aramaya gerek yok. Bize o kapıları yeniden hatırlatan böyle bir programa vesile olanlara, yürekten emeği geçen herkese teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA