• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
800 yataklı hastane müjdesi
10 Eylül 2010 Cuma 12:10

800 yataklı hastane müjdesi

Üç üniversite ve üç büyük devlet hastanesi ile çok sayıda özel hastanenin hizmet verdiği Konya'ya 246 milyon lira bütçeyle 800 yataklı yeni bir hastane yapılması kararının Yüksek Planlama Kurulu'nda
Üç üniversite ve üç büyük devlet hastanesi ile çok sayıda özel hastanenin hizmet verdiği Konya'ya 246 milyon lira bütçeyle 800 yataklı yeni bir hastane yapılması kararının Yüksek Planlama Kurulu'nda imzaya açıldığı bildirildi.
 
AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, Konya'nın İç Anadolu Bölgesi'nin sağlık merkezi olması konusunda yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, yaklaşık 5 yıldır Karatay bölgesine yapılması planlanan eğitim araştırma hastanesi projesinin, 3 Eylül tarihi itibariyle Yüksek Planlama Kurulu'nda imzaya açıldığını söyledi.

''Karatay Sağlık Tesisi'' olarak adlandırılan projenin kamu-özel ortaklığı kapsamında hayata geçirilmesinin planlandığını kaydeden Güçlü, ''Bütçe imkanlarının dışında yeni bir finansman metodu olarak devreye giren kamu-özel ortaklığı, sağlık hizmetlerinin daha kapsamlı bir şekilde verilebilmesi için bakanlığımızın geliştirdiği yeni bir yöntemdir. Bu yöntemde bütçeden bir kaynak aktarılmamaktadır. Müteahhitlerin yaptığı bu binalar, Sağlık Bakanlığı tarafından kiralanmakta ve bu süre içerisinde kira bedeli ödenmektedir'' dedi.

Halen Kayseri ve Elazığ ile Ankara'da Etlik ve Bilkent'te de benzer uygulamaların yer aldığını aktaran Güçlü, hastanenin şu anda Yüksek Planlama Kurulu safhasındaki işleminin devam ettiğini dile getirerek, ''Eylül ayı sonuna kadar Yüksek Planlama Kurulu imzaları tamamlanacak, daha sonra ilan ve ön yeterlilik süreci başlayacak. 45 günlük bu süre Kasım ayında tamamlanacak. 21 Ocak 2011'de firmaların tekliflerinin alınmasının ve seçilecek 3 firmanın Şubat ayının sonunda teke indirilmesinin ardından Mart ayı içerisinde sözleşme imzalanacak. Hastanenin inşaatının başlangıcı ise Nisan ayı olarak belirlenmiştir'' dedi.


YENİ BİR HASTANE HABERİ BAYRAM MÜJDESİ OLDU


AK Parti Milletvekili Sami Güçlü, 246 milyon lira bütçeyle 800 yataklı yeni bir hastane yapılması kararının Konyalılar için adeta bir bayram hediyesi olduğunu vurgulayarak, hastanenin yapım süresinin 3 yıl, işletme döneminin ise 25 yıl olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

''Hastane, 197 bin 280 metrekarelik bir inşaat alanına sahip. 400 genel, 400 kadın doğum olmak üzere toplam 800 yataklı büyük bir hastane olacak. Tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde hastanede 223 uzman ve pratisyen hekim, 502 hemşire ve ebe, 544 yardımcı personel ile her gün yaklaşık 2 bin 800 vatandaşımıza modern koşullarda sağlık hizmeti verilecektir. Bu proje kapsamı içerisinde bir kısım ticari alanların da yapılması mümkün olacaktır. Projenin sabit sermaye yatırım tutarı ise 246 milyon olarak belirlenmiştir. Bu maliyete ticari alanda yapılacak sabit yatırımlar dahil değildir. Hastanemiz Meram Eğitim Araştırma Hastanemizin fonksiyonlarını devralacak ve eğitim-araştırma hastanesi olarak faaliyete geçecektir. Bu amaca uygun şekilde dizayn edilmektedir. Meram ise normal hastaneye dönecek.''

Hastanenin mimari projelerinin de hazırlandığını bildiren Güçlü, Konya'da 3 tane tıp fakültesi hastanesi, Meram Eğitim Araştırma Hastanesi, Beyhekim Devlet Hastanesi, Konya Numune Hastanesi ve çok sayıda özel hastanenin hizmet verdiğini, bu projenin hayata geçmesiyle de Konya'nın İç Anadolu Bölgesi'nde bir sağlık merkezi olma yolunda çok önemli bir mesafe alacağını sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA