• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
80 öğrenci yine hastanelik oldu
03 Mayıs 2012 Perşembe 17:16

80 öğrenci yine hastanelik oldu

Bugün de okullarda dağıtılan sütten etkilenen Gaziantep, Muş, Bitlis, Eskişehir, Adana ve Ankara'da çok sayıda öğrenci hastaneye kaldırıldı.

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan ''Okul Sütü Projesi'' kapsamında dün okullarda süt dağıtımı sonrasında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan öğrencilere rağmen dağıtım bugün de devam etti. Birçok ilde öğrenciler hastaneye kaldırıldı.

Gaziantep'te süt dağıtımı yapılan Nezihe Osman Atay, Mehmet Tuncay Aykaç ve Nezahat Kemal Akınal ilköğretim okullarında bazı öğrencilerin dağıtılan sütü içtikten sonra karın ağrısı ve mide bulantı şikayetleri üzerine, okullara 112 Acil Servis ekipleri çağrıldı.

İlk müdahalesi okullarda yapılan öğrenciler, ambulanslarla Gaziantep Çocuk Hastanesi ve Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Hastane yetkilileri, 80 öğrenciden 51'inin tedavilerinin ardından taburcu edildiğini, halen hastanelerde bulunan 29 öğrencinin de serum tedavisi sonrasında taburcu edileceğini belirtti.

MUŞ'TA 50 ÖĞRENCİ HASTANEDE
Muş'ta süt dağıtımı yapılan merkeze bağlı Çöğürlü Köyü İlköğretim Okulu'nda 50 öğrenci, mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayetiyle okul idarecileri tarafından kaldırıldıkları Muş Devlet Hastanesi ile Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

ESKİŞEHİR'DE 7 ÖĞRENCİYE VERİLDİ
Eskişehir'de Merkez Tepebaşı ilçesi Esentepe Mahallesi Yeşilmeydan Caddesi'nde bulunan Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda süt dağıtımından sonra 7 kız öğrenci rahatsızlandı.

Okul idaresinin haber verdiği 112 Acil Servis ekiplerince Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan 7 öğrenci burada tedavi altına alındı.

Müşahede altına alınan öğrencilere serum verildi.

Söz konusu 7 öğrencinin içtikleri sütten zehirlenmedikleri, süte karşı alerjilerinin olabileceği ihtimaliyle bir müddet müşahede tutulduktan sonra taburcu edileceği belirtildi.

'HABERLERİN ETKİSİNDE KALMIŞ OLABİLİRLER'
Ankara Yenimahalle Orhan Gazi İlköğretim Okulu'nda bazı öğrencilerin şikayetleri üzerine 112 Acil Servis ekipleri okula gelerek öğrencileri muayene etti. 112 Acil Servis Yetkilisi çocuklarda mide bulantısı, baş dönmesi gibi şikayetler olduğunu belirterek, ortaya çıkan durumun sütten kaynaklandığı konusunda kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını ifade etti. Çocukların konuyla ilgili haberlerin etkisinde kalmış olabileceklerini kaydeden yetkili, 14 çocuktan sadece dördünde bağırsak hareketlenmesi ve ishal başlangıcı tespit edildiğini bildirdi.

İlk kontrolleri yapılan çocuklardan 2 tanesi ambulansla 2 tanesi de ailesiyle hastaneye götürüldü.

BİTLİS VE İLÇELERİNDE 44 ÖĞRENCİ HASTANEDE
Bitlis merkez ve Tatvan ile Ahlat ilçelerinde süt dağıtımının ardından rahatsızlanan 44 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, "Polis Amca İlköğretim Okulu'ndan 13, Fatih İlköğretim Okulu'ndan 5 öğrencinin rahatsızlığı var. Sağlık ekipleri bunlara müdahale ederek serum taktı. Zehirlenme olsa sütü içen herkesin hastanede olması gerekirdi ama dün Türkiye'nin muhtelif yerlerinde böyle vakalar oldu. Bunlar da muhtemelen süte alerjisi olanlardır.'' dedi.

Tatvan Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar da dağıtılan sütten dün 7, bugün ise 11 öğrencinin rahatsızlandığını belirtti.

Ahlat ilçesinde Abdurrahman Gazi İlköğretim Okulu'nun 5. sınıfında eğitim gören 8 öğrencinin de rahatsızlandığı ve Ahlat Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi.

KOZAN'DA 18 ÖĞRENCİ TEDAVİ ALTINDA
Adana'nın Kozan ilçesinde süt dağıtımı yapılan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan 2, Ahmet Cevdet Çamurdan İlköğretim Okulu'ndan 9 ve Hacımirzali İlköğretim Okulu'ndan 7 olmak üzere toplam 18 öğrenci, mide ağrısı ve bulantı şikayeti üzerine, ambulanslarla Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerince dağıtılan sütlerden incelenmek üzere alınan numunelerin, Adana Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne gönderildiği belirtildi.

Bu arada, dün de ilçede dağıtılan sütlerden 13 öğrenci etkilenmiş, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilmişlerdi.
 
 
 
 
AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA