• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
8 yeni il için kanun teklifi
13 Haziran 2012 Çarşamba 10:05

8 yeni il için kanun teklifi

Hükümet 13 ili Büyükşehir yapmaya hazırlanırken, muhalefet de Kozan, Ceyhan, Tarsus, Silifke, Anamur, İnegöl, Akşehir ve Ereğlinin il yapılması için kanun teklifi verdi.

Hükümet 13 ili Büyükşehir yapmaya hazırlanırken, muhalefet de Kozan, Ceyhan, Tarsus, Silifke, Anamur, İnegöl, Akşehir ve Ereğli’nin il yapılması için kanun teklifi verdi.

Hükümet 13 ili Büyükşehir yapmaya hazırlanırken, muhalefet de 8 yeni il ve çok sayıda yeni ilçe kurulması için kanun teklifleri hazırladı. TBMM’ye sunulan kanun  teklifleri ile Adana’nın Kozan ve Ceyhan, Mersin’in Tarsus, Silifke ve Anamur, Konya’nın Ereğli ve Akşehir ile Bursa’nın İnegöl ilçelerinin il yapılması istendi.
 
CHP Mersin milletvekili Vahap Seçer Tarsus’un il yapılmasını, MHP Mersin milletvekili Mehmet Şandır da Silifke ve Anamur’un il olmasını istedi. MHP Adana milletvekilleri Muharrem Varlı ile Ali Halaman da Adana’nın Ceyhan ve Kozan ilçelerinin il olmasını önerdi.


CHP Bursa milletvekili Turhan Tayan, Bursa İnegöl’ün il olmasını istedi. CHP Konya milletvekili Atilla Kart da Ereğli ve Akşehir'in il yapılması için kanun teklifi verdi.
 
CHP’li Nurettin Demir Muğla’da Turgutreis ve Seki, MHP’li Bülent Belen Tekirdağ’da Barbaros, Sağlamtaş, Velimeşe, Kozyörük Gümüşsultan, Mürefte, Yeniçiftlik, Karaağaç ve Karacakılavuz adıyla yeni ilçeler kurulmasını istediler. CHP’li Mevlut Aslanoğlu da İstanbul’da Hadımköy ve Bahçeşehir ilçeleri kurulmasını önerdi.
 
MHP’l Özcan Yeniçeri Ankara’da Çayyolu adıyla, MHP’li Ali Uzunırmak da Aydın’da  Acarlar, Bağarası, Güzelhisar, Efeler, Umurlu, Davutlar, Ortaklatr ve Atça ilçelerinin kurulmasını istedi. CHP’li Rıza Yalçınkaya da Bartın’ın Kozcağız bucağının ilçe olması içim kanun  teklifi verdi. MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da İsmil, Beykaya ve Akkise beldelerinin ilçe olması için kanun teklifi verdi

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA