• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
8 yaşında hacı adayı oldu
13 Eylül 2013 Cuma 14:42

8 yaşında hacı adayı oldu

Antalya Manavgat'ta hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek 115 hacı adayı dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı. 115 hacı adayından en küçüğü 8 yaşındaki Rümeysa Eroğlu herkesin ilgi o
Manavgat'ta hacı adayları, Külliye Cami'nde yapılan toplu dua sonrası yakınlarına sarılıp helalik isteyerek kutlu yolculuk için adım attı. Manavgat, Akseki ve İbradı ilçelerinde bu sene kutsal topraklarda hac farizasını yerine getirmek için 115 hacı adayı kutlu yolculuğa çıktı. 115 hacı adayının 70'inin Diyanet, 45'inin ise özel şirketlerle gideceği belirtildi.
 
Manavgat'ın 115 hacı adayından en küçüğü ise 8 yaşındaki Rümeysa Eroğlu oldu. Külliye Cami'nde yapılan dua sonrası kucaklara alınan küçük hacı adayı, 'Güllerin Efendisi Peygamber Efendimiz'e ne olur bizden selam götür' denilip başından öpülerek uğurlandı. Küçük Rümeysa'yı kutsal topraklara ilk uğurlayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen oldu.
 
Küçük Rümeysa'nın anne ve babası Adem-Emine Eroğlu çifti, kızlarıyla birlikte kutsal topraklara hac farizasını yerine getirmek için gitmenin mutluluğu içinde olduklarını söyledi. Eşi ile birlikte Manavgat'ta geçimlerini pazarcılık yaparak sağladıklarını belirten baba Adem Eroğlu, "Beş yıl önce eşimle birlikte hac vazifemizi yerine getirmek için başvuruda bulunduk. Çıkmayınca geçen yıl eşim ve kızım Rümeysa ile birlikte umreye gittik. Bu yıl da hacca gitme nasip oldu. Tek çocuğumuz var. Manavgat'ın en küçük hacı adayı kızım Rümeysa." diye konuştu.
 
Küçük Rümeysa anne ve babasıyla hacca gitmekten mutlu olduğunu söyledi. Küçük Rümeysa, vedalaşmada 'Canım Ahmedim, Can Muhammedim' ilahisini söyleyerek hacı adaylarına duygulu anlar yaşattı.
 
Serik Müftüsü ve Manavgat Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş, Külliye Cami'nde hacı adaylarına konuşma yaptı. Hac farizasını yerine getirmenin zor ve meşakkatli olduğunu, kutlu yolculuğun sevabına nail olmak için 'Hacı ya sabır' sözünün çok önemli olduğunu söyledi. İnsanların kutlu yolculuk sonrası hacı demesinin o kadar önemli olmadığının altını çizen Karakuş, önemli olanın hac farizasını Cenab-ı Allah'ın hoşnut olacağı şekilde yerine getirmek olduğunu kaydetti. Karakuş, "Hac vazifemizi yaparken incinsek dahi o kutlu yerlerde kimseyi incitmeyelim. Kutsal mekanları gezerken, araca binerken ve ziyaret sırasında gönül incitici olaylar olabilir. Biri bacağınıza basabilir. Otobüse binerken yer vermeyebilirler. Bize kutlu yerlerde hac vazifesini yerine getirmede atalarımızın hacı olma asaletine göre hareket etmek düşer. Sabır gösterelim. Gönül incitmeyelim. Önemli olan Allah huzurunda hacı olalım. İnsanların hacım demesi değil, Cenab-ı Hakk'ın hoşnut olması önemli." diye konuştu.
 
Star Gazetesi
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA