• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
8. dönem akreditasyon eğitimi KTBde yapıldı
09 Mayıs 2012 Çarşamba 14:19

8. dönem akreditasyon eğitimi KTB'de yapıldı

Oda ve Borsaların 8. Dönem Akreditasyon Eğitimi Konya Ticaret Borsası'nda (KTB) yapıldı.
Oda ve Borsaların 8. Dönem Akreditasyon Eğitimi Konya Ticaret Borsası'nda (KTB) yapıldı.

Türkiye genelinde 30 oda ve borsa temsilcisinin katıldığı toplantının açılış konuşmalarını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni temsilen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Harun Karacan, Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, Konya Ticaret Odası Meclis Başkanı Seyit Karaca yaptı. Toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Harun Karacan, akreditasyonun ulusal ve küresel iş dünyası nezdinde saygınlığını artırmak ve hizmet kalitesini yükseltmek amacını taşıdığını belirterek, “Revizyonların ve akreditasyon sisteminin özü tacir ve sanayicimize yönelik hizmet kalitemizi her geçen gün daha yukarıya taşımak hedefidir. Akreditasyonun temel prensibi oda ve borsaların üyelerine etkin hizmet vermesidir. Sistemin etkili olabilmesi oda ve borsa üst yönetimlerinin sisteme yaklaşımı ile doğrudan ilgilidir” dedi.
BİR BÜTÜN OLUP AYNI DİLİ KULLANMALIYIZ

Küresel krizin devam ettiği ortamda, Türkiye'nin 2011 yılında büyüme rekoru kırarak krizden güçlenerek çıktığını belirten KTB Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, “Bunu, Türk iş dünyası devam eden istikrar ile başardı. Artık devlet olarak, millet olarak 2023 ortak hedeflerimize ulaşmak için sistemli bir çalışmanın içine girilmesi gerekiyor. Sistem ile kurumlar uyumlu bir hal almalıdır. Böylece bir bütün olup aynı dili kullanacağız. Bunda da en büyük görev biz oda ve borsalara düşmektedir. Çünkü bizler ne kadar güçlü olursak, ne kadar güvenilir ve iyi hizmet verirsek, Türk iş dünyası da o kadar güçlü olacaktır. Üyelerimizle oda ve borsalarımızın bağlarını, etkileşimini kuvvetlendirmeliyiz. Hizmet kalitemizi artırarak, üyelerimize dünya standartlarında, hatta daha üstünde hizmet verebilmeliyiz. Firmalarımız kurumsallaşsın, yapılansın isterken, onların asli temsil mekanizması olan bizler de kendimizi yenilemeliyiz. Hatta bizler bir adım önde gitmeliyiz” şeklinde konuştu

SİSTEM KENDİNİ ÇAĞA VE ŞARTLARA GÖRE SÜREKLİ YENİLEMELİDİR

Sistemi çağa ve şartlara göre revize etmek de gerektiğini söyleyen Kaleli, “Aksi halde alışılmış kalıplarda sıkışır kalır, kendimizi camdan bir fanusa hapsederiz. Sistemin kendini dinamik tutması da hayati önem taşımaktadır. Sistem, birey ve sektör bağlarının çok kuvvetli olması gereklidir. Bunun için sihirli bir deyim vardır. Stratejik plan. Stratejik plan, hizmet standardımızın artması ve hedeflere dinamik bir şekilde ulaşmamız için bizim en iyi yol arkadaşımız olacaktır” diyerek, bu toplantıda bilgi paylaşımıyla birlikte ortak akılda buluşulacağını belirtti. Konya Ticaret Odası Meclis Başkanı Seyit Karaca da, oda ve borsaların kendilerini yenileyerek üyelerine en iyi hizmeti vermesi gerektiğini belirterek, “Bu ancak çalışma ve bilgi paylaşımıyla olacaktır” dedi. Üç gün süren eğitimde, akreditasyon sürecine ilişkin bilgiler ve denetim konularında bilgiler verilerek, bilgi paylaşımı yapıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA