• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
8 bin anaokulu öğretmeni alınacak
19 Ağustos 2009 Çarşamba 13:23

8 bin anaokulu öğretmeni alınacak

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, öğretmen atamalarına ilişkin konuştu. 15 bin öğretmen atayacaklarını belirten Çubukçu, kadroların çoğunluğunun okul öncesi eğitime ayrılacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 10 bini sözleşmeli, 5 bini kadrolu toplam 15 bin öğretmenin atamasını 14 Eylül 2009 tarihinde yapacaklarını bildirdi.

Çubukçu, Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen, yurt dışındaki Türk çocuklarının eğitimlerine yönelik ''Uzaktaki Yakınlarımız Projesi'' paylaşım programı ve paneline katıldı.

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çubukçu, öğretmen atamalarına ilişkin olarak, 15 bin öğretmen atayacaklarını hatırlattı. Çubukçu, ''Bunların yaklaşık 10 bini sözleşmeli olacak, 5 bini de kadrolu olarak atanacak. Bu bizim Maliye'den daha önce aldığımız kadrolardı. Biliyorsunuz benim Bakan olarak bir açıklamam var, 'Bundan sonra sözleşmeli öğretmen almayacağız' diye. Bu ağustos sürecinden sonra ikinci etap sözleşmelileri kadrolu olarak alacağız. 31 Ağustos-11 Eylül 2009 tarihleri arasında başvurular yapılacak, 14 Eylül 2009 tarihinde ise atamaları yapılacak ve internet yoluyla duyurulacak'' dedi.

Nimet Çubukçu, kadroların büyük bir çoğunluğunun okul öncesi eğitim için ayrılacağını ifade ederek, okul öncesi eğitimi zorunlu hale getirdiklerini, önümüzdeki yıl içinde de yaygınlaştırılacağını söyledi.

Bir soru üzerine, Kasım ayında da öğretmen ataması yapacaklarını, ancak bu atamaların sözleşmeli değil, kadrolu atama olacağını vurgulayan Çubukçu, ''Bundan sonrakiler hep kadrolu olacak'' diye konuştu.

Çubukçu, ''Okul öncesi için ne kadar kadro düşünülüyor?'' sorusuna, ''İlk etapta 10 bin civarındaki atamanın yaklaşık 8 binini okul öncesi eğitim için düşünüyoruz'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin ''Okulların 28 Eylül 2009 tarihinde açılacağına ilişkin bazı söylentiler var. Bu konuda bir gelişme var mı?'' sorusu üzerine Çubukçu, ''Şu anda öyle bir şey yok, ama biliyorsunuz ki okulların açılışı da dahil her şey Bakanlar Kurulu'nda görüşülebiliyor. Şu anda böyle bir durum söz konusu değil. 24 Eylülde açılacak diyoruz'' dedi.

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA