• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
738. Vuslat etkinliklerin ayrıntıları
07 Aralık 2011 Çarşamba 14:23

738. Vuslat etkinliklerin ayrıntıları

Konya'da bugün ''sevgi ve hoşgörü yürüyüşü'' ile başlayan Mevlana'nın 738. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, düzenlenecek birbirinden farklı etkinliklerle bu yıl dolu dolu geçecek.
Konya'da bugün ''sevgi ve hoşgörü yürüyüşü'' ile başlayan Mevlana'nın 738. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, düzenlenecek birbirinden farklı etkinliklerle bu yıl dolu dolu geçecek. 

Konya Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek törenler, hergün saat 14.00 ve akşam saat 20.00'de gerçekleştirilecek sema programlarıyla devam edecek. 
 
Etkinlikler, bugün saat 13.00'de gerçekleştirilen Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Müziği Topluluğu eşliğinde yapılan ''Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü'' ile başladı. 
 
Ardından Mevlana Müzesi'nde Mevlana'nın sandukası başında bir Mevlevi geleneği olan Gülbang duası okundu, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun icra ettiği tasavvuf müziği eşliğinde çocuk semazenler sema yaptı.
    
Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde ''V. Uluslararası Konya Dünya İnançları-Çeşmeler ve Su Kültürü Fotoğraf yarışması'' ödül töreni ile devam edecek etkinliklerin ilk gününün akşamında Mevlana Kültür Merkezi sergi salonunda el sanatları, seramik, çini, sema heykelleri, tesbih yapımı gibi farklı konularda düzenlenen toplam 29 serginin açılışı gerçekleştirilecek.

Sergiler, 17 Aralık Cumartesi günü akşamına kadar gezilebilecek. 
Törenlerde, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni ve solist Ahmet Özhan, topluluğun diğer üyeleriyle Türk Tasavvuf Müziği konserleri verecek.

 -Törenler boyunca 150'ye yakın program gerçekleştirilecek- 
Toplum 11 gün sürecek törenler boyunca 21 sema ayini icra edilecek. Bu sema ayinlerinin dışında törenlerde, ''Tarihi Süreçte Mevlana ve Eserleri'' sempozyumu, ''Aşka dönenler, Konya'nın dünyaya açılan yüzü'' söyleşisi, ''Gönül dünyamız ve Mevlana'' konferansı, ''Hz. Mevlana'nın dünyaya yansıması'' çalıştayı gibi farklı bilimsel etkinlikler düzenlenecek. 
Etkinlikler, her gün Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Özhan'ın konserleri, sema ayinleri ile paneller, söyleşiler ve tiyatro gösterileriyle 17 Aralıktaki Şeb-i Arus törenine kadar devam edecek. 
 Her günü dolu dolu geçecek törenlerde, sema ayinleriyle birlikte sempozyum, tiyatro, konser, söyleşi, konferans, çalıştay, panel gibi farklı konularda 150'ye yakın program gerçekleştirilecek. ...
 
 
........................
 
 
 
...
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA