• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
7 yıl sonra silahına el konuldu
17 Mart 2014 Pazartesi 08:59

7 yıl sonra silahına el konuldu

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek 'Geçmiş yıllardaki işlem bilgilerini usulsüz imha ettiği' iddiası ile açığa alındı

2007 yılında işlenen Hrant Dink cinayetinde sorumlu olduğu iddia edilen eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, 'Geçmiş yıllardaki işlem bilgilerini usulsüz imha etmesi' iddiası ile açığa alındı. İstihbarat Daire Başkanlığı'nda uzun süredir araştırma yürüten Mülkiye Baş Müfettişleri'nin yaptığı incelemeler sonunda, Ramazan Akyürek'in Daire Başkanlığı dönemine ait bilgisayarlardaki log kayıtlarının ve işlem bilgilerinin 'usulsüz olarak imha edildiği' tespit edildi. Silinen kayıtların Hrant Dink cinayeti döneminde yapılan işlemlere ait olduğu öne sürüldü. Bunun dışında yasa dışı telefon dinlemelerine ait de müfettişler önemli tespitlerde bulundu. Müfettiş raporlarının tamamlanmasının ardından Ramazan Akyürek açığa alındı. Akşam saatlerinde Ramazan Akyürek'in evine giden polis ekipleri açığa alma kararının tebliğinden sonra Akyürek'in silahına ve kimliğine el koydu.

'BÜYÜK ABİ'YE KİMLİK VERDİ

Ramazan Akyürek'in görev yaptığı yerlerde hep önemli kriminal olaylar gelişti. Trabzon'da görev yaparken 2004 yılında Mc Donald's bombalandı. 5 Şubat 2006'da Santa Maria Kilisesi'nin rahibi Santoro 16 yaşında bir lise öğrencisi tarafından öldürüldü. Rahip Santoro, Trabzon Emniyeti'nin yasal teknik takibi altındayken öldürülmüştü. McDonald's bombalaması eyleminin faillerinden 'büyük abi' Erhan Tuncel ise altında Akyürek'in imzasının bulunduğu bir belgeyle polis muhbirliğine alınmıştı. Dink cinayetinin azmettiricisi olarak yargılanan Erhan Tuncel'in suçlu olduğunu Emniyet biliyordu. Tuncel'e 'Sen bize muhbirlik yap, biz senin hapse girmeni engelleyelim' dediler. Tuncel kabul etti.

HRANT DİNK 17 İHBARA RAĞMEN ÖLDÜRÜLDÜ

9 Mayıs 2006 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı olarak atandı. Hrant Dink İstanbul'da öldürüldüğünde, Ramazan Akyürek İstihbarat Dairesi Başkanı'ydı. Dink'in vurulacağı, cinayet öncesinde tam 17 defa ihbar edilmişti. İşte bu cinayetten sonra Ramazan Akyürek'İn ismi gündemden hiç düşmedi. Ramazan Akyürek iddiaların artması üzerine önce İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan alınarak polis baş müfettişiğine atandı. Ardından da Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı olarak atandı. Ramazan Akyürek geçtiğimiz Ocak ayında bu görevinden alınmış ve merkeze çekilmişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA