• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
7 maddelik talepte bulundular
03 Ocak 2013 Perşembe 13:56

7 maddelik talepte bulundular

Şevkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, yeni yılda kadın cinayetlerinin olmaması için Ey devlet kadın cinayetlerini önlemek elinizde yeter ki isteyin başlıklı 7 maddelik taleplerinin yer aldığı...
 Şevkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, yeni yılda kadın cinayetlerinin olmaması için “Ey devlet kadın cinayetlerini önlemek elinizde yeter ki isteyin” başlıklı 7 maddelik taleplerinin yer aldığı dilekçeyi yasama, yürütme ve yargı görevlilerine faksladı.
Şefkat-Der Kadın Hayata Tutunma Evlerinde kalan şiddet mağduru kadınlarla birlikte basın toplantısı düzenleyen Hayrettin Bulan, Türkiye’de her an öldürülme korkusu yaşayan kadınlar adına yeni yılda kadın cinayetlerinin olmaması için yürütme, yargı ve yasama organlarından 7 maddelik talepte bulunduklarını ifade etti. Bulan, 7 maddelik taleplerin şu şekilde sıraladı:
“Kadına şiddetin bir terör olduğunun kabul edilmesi. Cinayetlere adete teşvik eden, cezaların caydırıcılığını yok eden, katillere en büyük cesareti veren, mahkemelerin tahrik, iyi hal indirimlerinin kaldırılması. Şiddet uygulayan kadınları ölümle tehdit edenlerin, cezaevinden çıktıktan sonra da kadının yaşadığı şehrin dışında yaşamasının sağlanması. Şiddet uygulayan, ölümle tehdit eden erkeklerin elektronik kelepçe ile takip edilmesi. Risk altındaki kadınların fiziken yerinde 24 saat yakın koruma gerektiren hallerde, ihtiyaçları karşılamak için yeni güvenlik görevlileri istihdam edilmesi. Kadınları korumayan görevini ihmal eden valilerin, kaymakamların, hakimlerin, savcıların, emniyet görevlilerinin katillerle birlikte yargılanıp cezalandırılması.”
Bu isteklerin yerine getirildiğinde kadın cinayetlerinin büyük oranda önleneceğini savunan Bulan, bunların yapılmaması halinde kadın cinayetlerinin önlenmesinin imkansız olacağını ifade etti.
Açıklamanın ardından Hayrettin Bulan, taleplerinin yer aldığı 7 maddelik dilekçeyi Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere yasama, yürütme ve yargı organlarına faksladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA