• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
69 Türk bilimadamı Türkiyeye dönüş yaptı
09 Eylül 2014 Salı 09:16

69 Türk bilimadamı Türkiye'ye dönüş yaptı

Tersine beyin göçü projesi kapsamında 69 Türk bilimadamı, TÜBİTAK’ın burs programı sayesinde Türkiye’ye döndü.
Hükümetin beyin göçünü engellemek için yürüttüğü çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Yılbaşından bu yana 69 Türk bilimadamı; TÜBİTAK'ın destek bursundan yararlanarak yurda döndü. Türkiye’ye dönüş için çeşitli ülkelerden başvuran 36 bilimadamının başvurusu değerlendiriliyor.
 
TÜBİTAK bilimadamlarına bir dizi destek ve hibe sağlıyor. ‘Yurda Dönüş Araştırma Burs Programı’ kapsamında İki yıl boyunca aylık 3 bin 250 lira ödenek veriyor.  Yürütecekleri çalışmalar için de 30 bin liraya kadar araştırma desteği öngörülüyor.
 
Konuyla ilgili Akşam Gazetesi'ne konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, şunları söyledi: Bilimadamlarımızın yurda dönüşünü sağlamak için her türlü desteği veriyoruz. Adaptasyon sürecinde ilave imkân, çalışma ortamları hazırlıyoruz. Çocuklarının eğitimiyle ilgili destekler veriyoruz.
 
TÜRK BİLİMADAMLARI, YURT DIŞINDA ORTAK PROJE YAPIYOR
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık: Yurtdışında çalışan Türk bilimadamlarının ortak proje yapmasının da önünü açtık. Orada çalışıyor ama Türkiye’deki projelere de katkı sağlıyorlar.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA