• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
65. Hükümet üyeleri Anıtkabiri ziyaret etti
29 Mayıs 2016 Pazar 16:09

65. Hükümet üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti

Başbakan Yıldırım'ın kurduğu 65. Hükümet üyeleri, Meclis'teki güven oylamasının ardından, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın kurduğu 65. Hükümet üyeleri, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Başbakan Yıldırım ve beraberindeki bakanlar, 65. Hükümet'in TBMM'de güvenoyu almasının ardından, gerçekleştirdikleri Anıtkabir ziyaretinde, Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine geçti.

Yıldırım'ın, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu.

Binali Yıldırım başkanlığındaki heyet, mozoleye çıkan merdivenin önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Burada, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan ve ardından deftere yazdığı satırları okuyan Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti 65. Hükümeti görevine başlamış bulunmaktadır. Milletimizin iradesiyle Türkiye'yi yönetme görevini yüklenmiş bir hükümet olarak, Cumhuriyetimizi yüceltmeye, ülkemizi büyütmeye, milletimizin itibarını artırmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarını gerçekleştirmenin verdiği güven, şevk ve heyecanla ülkemize hizmet etmeye kararlıyız."

"Bütün gayretimiz vatandaşlarımızın barış, huzur ve refah içinde yaşadığı, itibarlı bir Türkiye içindir" ifadesini kullanan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi kardeşlik, dayanışma, birlik ve bütünlük üzerinde güçlendirmenin, demokratik standartları ileri seviyelere ulaştırmanın mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz. Ortak hedefimiz ülkemizi dünyanın en saygın ve güçlü ülkelerinden biri kılmaktır. Bu vesileyle, sizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ruhun şad olsun."

Baygınlık geçiren askere ilk müdahaleyi Yıldırım ve Akdağ yaptı

Öte yandan, Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler Misak-ı Milli Kulesi'ne doğru yürüdüğü sırada, nöbet tutan askerlerden biri baygınlık geçirdi.

Askere ilk müdahaleyi Başbakan Yıldırım ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptı. Yapılan müdahalenin ardından, ayağa kalkan asker, doktorlar eşliğinde Anıtkabir revirine götürüldü.

Başbakan Yıldırım, bayılan askerin durumuna ilişkin bir soruyu yanıtlarken, "Allah'a şükür bir şeyi yok, toparladı." dedi.

Yıldırım, gazetecilerin "65. Hükümetin ilk icraatı mı oluyor?" sorusuna, "İlk müdahale eden Sağlık Bakanımız her zaman hazır ve nazır, 79 milyonun kalbinin sesini dinliyor." karşılığını verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra Anıtkabir'i ziyarete gelen vatandaşlarla sohbet ederek, hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA