• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
642 milyar milletin cebinde kaldı
27 Temmuz 2013 Cumartesi 10:51

642 milyar milletin cebinde kaldı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Bizden öncekiler gibi ülkemizi faiz lobisine soydurtmuş olsaydık, milletimizin cebinden 642 milyar çıkacaktı dedi.

 Bakan Çağlayan, Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Sarıkaya köyünde köyün futbol sahasında düzenlenen iftar programına katıldı. Çağlayan vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.İftar programı sonrasında vatandaşlara hitap eden Çağlayan, ilk olarak Erdemli ilçesinde yapılacak olan Sorgun Barajı’na değinerek, “İhale iptal edilmiş, Sorgun Barajı yapılmayacakmış, barajın yapılmasından vazgeçilmiş. Bunları kim söylüyorsa külliyen yalan söylüyor. Konuyla ilgili hukuki süreç işliyor. Bu sürecin sonucunda Kamu İhale Kurumu, DSİ ile yapmış olduğu görüşmelerde eğer bir problem yok derse, hemen işe başlayacağız. Allah'tan başka kimse Sorgun Barajı'nın yapılmasını engelleyemez, herkes bunu böyle bilsin. Biz bunun sözünü verdik, verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirmek bizlerin görevi. Bu güne kadar hiçbir siyasetçinin hiçbir partinin yapmadıklarını yapıyoruz” dedi.
“Biz seçimden seçime gelenlerden değiliz” diyen Çağlayan, “Biz her gün sizlerle beraber olmaya devam edeceğiz. Biz siyaseti Allah için, millet için yapanlardanız. Partimiz Yüce Allah’ın desteğiyle ve siz aziz milletimiz bizi desteklediği müddetçe “durmak yok hizmete devam” diyecek. Biz diğerleri gibi sizlere hükmetmek için gelmedik. Biz sizlere hizmet etmeye, hizmetkar olmaya geldik” diye konuştu. Türkiye üzerinde bazı oyunların bazı tezgahların oynadığı bir dönemden geçildiğini ifade eden Çağlayan, “Sizleri ciddi şekilde bu konuları takip etmeye davet ediyorum. Bakın bugün ülkemiz Avrupa da, dünyanın birçok ülkesinde yaşanan krizlere adeta meydan okuyor. Avrupada geçtiğimiz 4 yılda krizden dolayı 5 milyon insan işini kaybetti. Türkiye geçtiğimiz 4 yılda, Avrupa 5 milyon insan issiz kalırken, biz 6 milyon insanımızı işe kavuşturduk. Türkiye gerek siyasette, gerekse ekonomide dünyada bugün parmakla gösterilen bir ülke oldu. 10,5 yıldır tek parti iktidarı her seçimden sonra güçlenerek, kuvvetlenerek devam ediyor. Sayın Başbakanımız 11. yılında başbakanlık sürecinde. Bizden önceki 10 seneyi hatırlıyor musunuz? AK Parti öncesindeki son 10 yılda tam 8 Başbakan değişti. Her bir Başbakan yaklaşık 1,5 yıl görev yaptı. Çalışamadılar, görev yapamadılar. Siyasi istikrarın olmadığı yerde ekonomik istikrar olmazdı. Ama şimdi şükürler olsun Türkiye'de siyasi istikrar hakim. Türkiye, 11'inci yılına giren AK Parti ile daha fazla büyüyor, daha fazla gelişiyor, dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline geliyor” dedi.

Türkiye’deki olumlu gelişmelerin birilerini memnun etmeyip, rahatsız ettiğini anlatan Çağlayan, “ Niye? Yıllarca borçlu olduğumuz, kapısında 1 milyar dolar borç almak için tek ayak üstünde bekletildiğimiz IMF’ye geçmiş hükümet döneminden kalan 23,5 milyar dolar borcu AK Parti hükümeti ödedi, borcu sıfırladı, IMF’ye eyvallahımız kalmadı. İşte bunun için rahatsız oluyorlar” diye konuştu.

"FAİZ LOBİSİNE BOYUN EĞMEYİNCE RAHATSIZ OLDULAR"

Çağlayan konuşmasında şunları da kaydetti;

“AK parti iktidarından önce bu devlet toplamış olduğu her 100 liralık verginin, çiftçiden, köylüden, esnaftan, sanayiden, memurdan, ihracatçıdan telefonla görüşenden, bakkaldan ekmek alandan KDV ile toplanan her 100 liranın 86 lirasını borcun faizine öderdi. Bugün ise durum yapmış oluğumuz ekonomi politikalarıyla Türkiye’yi büyüterek, ekonomisini geliştirerek, faiz lobisine boyun eğmeksizin almış olduğumuz tedbirlerle şimdi ülkemizde toplanan her 100 liralık verginin sadece 12 lirası faize gidiyor. 88 lirası milletimizin cebinde. AK Parti öncesinde bu ülke yüzde 70 oranında faizle borçlanırdı. Hatırlayın 2001’i. Bu DSP, MHP, ANAP koalisyonunu iyi hatırlayın. Onların döneminde devlet yüzde 70 faizle bile borçlanamazdı. Aylık faizler yüzde 6-7 idi. Şimdi ise Mayıs ayında faizler öyle bir düştü ki Türkiye tarihimizde ilk defa devlet yıllık olarak yüzde 4,60 ile borçlanmaya başladı. İşte bu birilerini rahatsız etti. Türkiye'ye AK Parti hükümeti gelmese, bu başarılı çalışmalar yapılmasa, Türkiye’yi ve Türk halkını eskiden olduğu gibi faiz lobisine soydurmuş olsaydı, bu geçmiş olduğumuz 10 yılda faiz lobisine sizin cebinizden 642 milyar faiz ödemek zorunda kalırdık. Faiz lobisinin ekmeği kesildiği için başladı birtakım çalışmalara. Bizden öncekiler gibi ülkemizi faiz lobisine soydurtmuş olsaydık, milletimizin cebinden 642 milyar çıkacaktı. Ama buna müsaade etmeyiz”

Aydınlar köyü Avgadı Yaylası'nda bir kahvehaneye oturarak çay içip vatandaşlarla sohbet eden Çağlayan, 2-B sorunlarını dile getiren vatandaşları da dinledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA